Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

"Έκαψαν λάδια" οι "αρμόδιοι" ?

Αλιεύσαμε την είδηση στο www.basketblog.gr και δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσει κανείς το τρομακτικό μέγεθος της πνευματικής ανεπάρκειας ορισμένων. Αποκλεισμός των παιδιών των μεταναστών από τους αγώνες των παιδο-εφηβικών πρωταθλημάτων. Αν αυτό συνέβαινε στο εξωτερικό σε βάρος ελληνόπουλων-παιδιών Ελλήνων μεταναστών, οι ίδιοι που το εμπνεύστηκαν εδώ, θα μίλαγαν για ανθελληνικά σχέδια, για ρατσισμό, κλπ Ήμαρτον ρε, που θα έλεγε και ο Γεωργίου...
Κάντο όπως η ΕΣΚΑ
Του Γιώργου Κογκαλίδη
24/06/2011
Σιγά μην άλλαζε ρότα η ΕΣΚΑΝΑ. Πετώντας το μπαλάκι στην ΕΟΚ, πειθαρχώντας σε κάποια υπουργική απόφαση, αποκλείει -όπως η ΕΣΚΑ- τα παιδιά των μεταναστών από τους αγώνες των παιδο-εφηβικών πρωταθλημάτων. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού η "μητέρα" ομοσπονδία επιβάλλει τους κανόνες του παιχνιδιού και κανείς δεν τολμά να αντιδράσει. Μόνο που αντιδρούν οι ίδιοι οι μετέχοντες στο παιχνίδι!
Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από ανθρώπους που αποτελούν το ζωντανό κύτταρο του ελληνικού ερασιτεχνικού μπάσκετ είναι εντελώς διαφορετικά από τις επιταγές των ταγών του ελληνικού μπάσκετ.
Οι ομάδες έχουν ενσωματώσει παιδιά από ξένες χώρες, οι άνθρωποι του μπάσκετ αντιδρούν στον ρατσισμό των Ενώσεων. Κι όσο στη βάση δεν περνούν οι εντολές της διοίκησης, το μόνο που μεγαλώνει είναι το χάσμα των ομοσπονδιακών με την κοινωνία.