Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συνέλευση πλατείας Συντάγματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είναι καταδικασμένοι στη ματαίωση και εμείς στη νίκη!
Χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στο κάλεσμα των σωματείων και του κινήματος των πλατειών για 48ωρη γενική απεργία, για την ακύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, στο δρόμο.
Με την ορμή που διακρίνει όσους έχουν το δίκιο με το μέρος τους και με μόνη αμυντική ασπίδα το σώμα και την αποφασιστικότητα του «ως εδώ!», συγκεντρωθήκαμε μπροστά από το προπύργιο του αίσχους (Κοινοβούλιο), στην πλατεία Συντάγματος. Οι φωνές μας ενώθηκαν με τις φωνές των αγανακτισμένων και αποφασισμένων από την Καλαμάτα και απ’ όλη την Πελοπόννησο, την Κέρκυρα και τα Χανιά. Ενώνονται με τη Θεσσαλονίκη και όλη τη Β. Ελλάδα, με όλους όσους δεν επιθυμούν την αφάνεια της ζωής τους υποκύπτοντας στα ψευδή διλλήματα της κυβέρνησης, της Τρόικας και των τραπεζιτών.
Η στάση της αστυνομίας, του κατασταλτικού βραχίονα των πολιτικών του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμού - αν και καθόλα αναμενόμενη - καθόλα εξοργιστική: καταιγιστική ρίψη δακρυγόνων (ακόμη και στο σταθμό Πρώτων Βοηθειών της πλατείας), τραυματισμοί διαδηλωτών (πάνω από 270), περικύκλωση με απειλή εκκένωσης της πλατείας, γυμναστικές επιδείξεις χημικής και στρατιωτικής πυγμής. Μάταια όμως…
Ο κόσμος, όλοι εμείς, παρακάμπτοντας και υπερβαίνοντας το κατασταλτικό νέφος και την πολιτική περιβαλλοντική καταστροφή έχουμε πάρει την κατάσταση στα χέρια μας! Καιρός ήταν! Με ποδόσφαιρο, χορό, μουσική, και αλυσίδες αλληλεγγύης στο κέντρο της πλατείας ανακαταλάβαμε το χώρο υποχρεώνοντας τις δυνάμεις καταστολής να υποχωρήσουν! Παρά τον οχετό των χημικών, το πλήθος των διαδηλωτών επιμένει: Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν αυτοί!
Και για να μην ξεχνιόμαστε : Όσοι μας πνίγουν με τα δακρυγόνα, θα πνιγούν από την αγανάκτηση μας! Συνεχίζουμε το 48ωρο στο δρόμο.
Όλοι και όλες στη συναυλία στις 6.00. Τα Μνημόνια πέφτουν! Ή αυτοί ή εμείς!
…Κι επειδή το δίκιο το χουμε εμείς, στο δίλημμα η απάντηση είναι μια, η εξής: Εμείς! Μέχρι τη νίκη!
Λαϊκή Συνέλευση πλατείας Συντάγματος