Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στο ΕΜΠ


 ...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

Σε κινητοποίηση προχωρά το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 10:00 στην Πρυτανεία του ΕΜΠ.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του σωματείου σε εκδήλωση στις 27 Σεπτεμβρίου στη «Βραδιά του Ερευνητή» στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο., με στόχο την ανάδειξη των συνθηκών εργασίας στον χώρο της έρευνας, αλλά και την έκφραση δυσαρέσκειας για τη συμμετοχή του ιδρύματος σε συνεργασίες που όπως αναφέρει το σωματείο, ενισχύουν την ισραηλινή πλευρά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ακολούθησε παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, τραυματισμοί και συλλήψεις μελών του σωματείου και κατάθεση μήνυσης από τον Πρύτανη, που οδήγησε σε δικαστική εξέλιξη με οκτώ πλημμεληματικές κατηγορίες.

Η παύση των δικαστικών διώξεων και η παύση της συμμετοχής των ΑΕΙ σε προγράμματα πολεμικών βιομηχανιών, η αύξηση της χρηματοδότησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι σταθερές σχέσεις εργασίας με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης.