Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

EIΝΑΠ: Αποτελεί δικαίωμα των νέων στρατευμένων να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση : ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓE

: Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 24/10/24

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συμπαραστέκεται στους νέους στρατευμένους που εκφράζουν με κάθε τρόπο την εναντίωσή τους στους πολέμους, στη γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, την αιματοχυσία στο Λίβανο και τη γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή μας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πλεύρης, και του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παππάς, στοχοποιούν φαντάρους ζητώντας την τιμωρία στρατευμένου επειδή εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και την αλληλεγγύη του στους λαούς της περιοχής. Ο εν λόγω φαντάρος μάλιστα τιμωρήθηκε με 15 ημέρες φυλακή.

Αποτελεί δικαίωμα των νέων στρατευμένων να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους και να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, πορείες, σε εκδηλώσεις ενάντια στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, στην αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα, ενάντια στη γενοκτονία

στη Γάζα και στο Λίβανο.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ παρακολουθεί με αυξανόμενη ανησυχία τις εξελίξεις που αφορούν στην κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στην Ουκρανία αλλά κυρίως στη Μέση Ανατολή.

Η γενοκτονία στην Παλαιστίνη έχει οδηγήσει στο θάνατο 40.000 ανθρώπων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη.

Ως γιατροί είμαστε ταγμένοι στην υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής της οποίας τιμούμε την ιερότητα!

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απεμπλέξει τη χώρα μας από τα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ισραήλ.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ