Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Συγκέντρωση ενάντια στη σχεδιαζόμενη τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Ικαρία


Kάλεσμα από το Δήμο Ικαρίας:

Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Ικαρία


 Συνάντηση την Κυριακή 22 Σεπτέμβρη στην αίθουσα της Πανικαριακής Αδελφότητας (Κάνιγγος 23 στην Αθήνα) στις 7μμ


Κινητοποίηση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη στις 9πμ


Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Η λεγόμενη «Ενεργειακή Μετάβαση» και η «Πράσινη Ανάπτυξη» που προωθείται από ΕΕ, κυβέρνηση και αρκετά κόμματα είναι μαύρη για τον λαό μας,  με πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος, διακοπές ηλεκτροδότησης, ενεργειακή φτώχεια, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Σε αυτή την κατεύθυνση επιχειρηματικοί όμιλοι αξιοποιώντας τις κυβερνητικές πολιτικές έχουν εξαπολύσει μία τεράστια επίθεση στον φυσικό πλούτο της χώρας, με μοναδικό στόχο το κέρδος τους. Έχοντας ως πρόσχημα την «προστασία του περιβάλλοντος», επικαλούμενοι και λόγους «μείζονος εθνικού συμφέροντος», σχεδιάζουν την τοποθέτηση τεράστιων χερσαίων και υπεράκτιων αιολικών σταθμών, τεράστιους φωτοβολταϊκούς σταθμούς, εντός προστατευόμενων περιοχών, χωρίς κανένα σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Είναι κάλπικο το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον καθώς ευθύνονται για την πολιτική που το καλοκαίρι μας καίει και το χειμώνα μας πνίγει. Για την πρόκληση πολεμικών συγκρούσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη μέσω δολοφονικών συμμαχιών όπως το ΝΑΤΟ. Συνειδητά καταστρέφουν την φύση και τους λαούς θυσία στα τεράστια επιχειρηματικά κέρδη .

    Καλούμε τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες, τους συλλόγους των Ικαριωτών της Αττικής, αρχικά να συναντηθούμε και να ενημερωθούμε για το θέμα, την Κυριακή 22 Σεπτέμβρη στην αίθουσα της Πανικαριακής Αδελφότητας (Κάνιγγος 23 στην Αθήνα) στις 7 το απόγευμα.