Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Τριπλό «αντιαθλητικό φάουλ» σε βάρος της δημοσιογραφικής δεοντολογίας


 UPDATE: Το θέμα θεωρείται λήξαν καθώς περάστηκε η αναφορά της πηγής της είδησης, ελπίζουμε να γίνει το ίδιο και με τη χρήση φωτο της Ικαριακής Ραδιοφωνίας.


Aπό τις κακές συνήθειες στο σινάφι μας, είναι να χρησιμοποιείς ύλη συναδέλφων χωρίς να αναφέρεις τις πηγές. Έτσι ο κόπος άλλων σου εξασφαλίζει με ευκολία και ψευδεπίγραφα, αφού είναι δουλειά που έκανε άλλος, τη δυνατότητα να παρουσιάζεις σαν δική σου δουλειά κάτι που δεν σου ανήκει. Πρόσφατα ο Διαγόρας Ικαρίας εξυμνήθηκε και σωστά για την ερασιτεχνική του λειτουργία και την προσφορά του, με αφορμή τον αγώνα κυπέλλου με την Κηφισιά. Και όσοι το έπραξαν και έγραψαν δύο κουβέντες, καλά έκαναν.

Όταν όμως χρησιμοποιείς αυτούσια αποσπάσματα από δουλειά άλλων (στη συγκεκριμένη περίπτωση βουτώντας από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, απόσπασμα από ενυπόγραφη δουλειά) και παρά την προτροπή να επανορθώσεις δεν το κάνεις, τότε ενισχύονται τα παραδείγματα για τον «έξω κόσμο» για να θεωρεί συλλήβδην τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους χώρο χωρίς ηθική και δεοντολογία. Όχι άδικα αλλά πάντα η ισοπέδωση λειτουργεί και σε βάρος όσων δεν κινούνται έτσι.

 Η φωτο επίσης είναι από ανάρτηση της Ικαριακής Ραδιοφωνίας, χωρίς να της έχει ζητηθεί η άδεια και στο συγκεκριμένο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε συνέντευξη που περιέχει το βιβλίο μου «Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις», χωρίς να έχει ζητηθεί η άδεια τόσο του εκδοτικού οίκου όσο και η δικιά μου σαν συγγραφέα. Θα τη δίναμε αλλά μας αγνόησαν. Ακολουθεί το Mail που στάλθηκε εδώ και μέρες με τίτλο ΤΗΡΗΣΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ





Παράκληση να τηρηθεί η στοιχειώδης δεοντολογία και όταν γίνεται και μάλιστα αυτολεξί αναφορά αποσπασμάτων από δουλειές άλλων (στη συγκεκριμένη περίπτωση και στο διαδίκτυο, αλλά και από βιβλίο, αναφέρεται μέσα στην πρωτόλεια ανάρτηση το σχετικό απόσπασμα από συνέντευξη) να γίνεται αναφορά της  αρχικής πηγής προέλευσης.

Η πρωτόλεια ανάρτηση προ τετραετίας


και η αναδημοσίευσή του από τους φίλους και συμπατριώτες μου