Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΕΟΔΥ

 


Στάση εργασίας στις 04/06/2024, από τη 13:00 μέχρι λήξη της βάρδιας. Στις 13:30 δίνουμε αγωνιστική ραντεβού στο Υπουργείο Υγείας!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας προκηρύττει στάση εργασίας για τους εργαζόμενους του οργανισμού στα Δημόσια Νοσοκομεία και τις υπόλοιπές δομές δημόσιας υγείας στην Αττική από τη 13:00 μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.

Στηρίζουμε αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις των γιατρών και όλων των υγειονομικών, το δίκαιο αίτημα τους να στελεχωθούν τα Δημόσια Νοσοκομεία μας και οι υπόλοιπες δομές δημόσιας υγείας, με επαρκή προσωπικό, με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας! Να μην μείνεις κανένας συνάδελφος με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στον δρόμο το επόμενο διάστημα! Να φύγουν τώρα οι εργολάβοι μέσα από τα νοσοκομεία που πλουτίζουν από τον πόνο και τις ανάγκες των ασθενών, από το υστέρημα του ελληνικού λαού!

Στην Αττική, οι εργαζόμενοι του Ε.Ο.Δ.Υ. μέσα στα νοσοκομεία, στις υπόλοιπες μονάδες δημόσιας υγείας, επί 4 και 5 συναπτά έτη έχουν προσφέρει τα μέγιστα! Μαίες, γυναικολόγοι, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, διερμηνείς αποτελούν οργανικό κομμάτι σχεδόν σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αυτοί βρίσκονται στο πρόγραμμα Philos, το οποίο από 1 Αυγούστου και μετά όπως όλα δείχνουν θα παραδοθεί η διαχείριση του στους ιδιώτες των Μ.Κ.Ο. και των εργολάβων του πόνου των ξεριζωμένων, αποτελεί τεράστια απειλή και για τους ίδιους τους εργαζόμενους που δεν ξέρουν καν και αν θα έχουν τις δουλειές τους και με τι όρους θα τις έχουν εφόσον παραμείνουν! Όσο και για τα ίδια τα Νοσοκομεία και τις υπόλοιπες μονάδες που αγωνιωδώς αναζητούν τρόπο να βγάλουν το πρόγραμμα των βαρδιών το επόμενο διάστημα. Καθώς χωρίς τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας, η κατάσταση θα δυσχεράνει σε ακόμα πιο τραγικό βαθμό! Χαρακτηριστικό είναι δε, ότι πολλές είναι οι διοικήσεις νοσοκομείων έχουν αποστείλει τα απαραίτητα έγγραφα στην ΥΠΕ και το Υπ. Υγείας, τεκμηριώνοντας το γεγονός ότι οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απολύτως απαραίτητοι για την εύρυθμοί λειτουργία των δομών αυτών!

Απαιτούμε – διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους που εργάζονται στους χώρους αυτούς! Να πάψουν οι εκβιασμοί και η εργασιακή ανασφάλεια!

  • Να ενταχθούν άμεσα και οργανικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στα νοσοκομεία και τις μονάδες που υπηρετούν μέχρι τώρα!

13:30 δίνουμε αγωνιστική απάντηση με συγκέντρωση στο Υπουργείου Υγείας μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς!

Καλούμε τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Philos σε αγωνιστική ετοιμότητα το άμεσο επόμενο διάστημα! Δε θα περάσει η παράδοση της υγειονομικής περίθαλψης των μεταναστών και των προσφύγων στους ιδιώτες!



Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον Ε.Ο.Δ.Υ.

31/05/2024