Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Προς ΕΣΗΕΑ: Μην μιλάτε εξ΄ονόματος μας υπέρ των “αχθοφόρων” της κυβέρνησης

 


ΠΡΟΣ ΕΣΗΕΑ και όχι μόνο…

Μην μιλάτε εξ’ ονόματος μας όταν ξεπλένετε τους “αχθοφόρους” της κυβέρνησης στα ΜΜΕ 

Με αφορμή την «κόντρα» που ξέσπασε μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα» Αντώνη Κανάκη, ο οποίος επέκρινε την στάση υπουργού Ανάπτυξης να υποστηρίζει τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Αρη Πορτοσάλτε για τις δηλώσεις του περί «θυσίας» όσον αφορά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η ΕΣΗΕΑ πήρε δημόσια θέση επί του ζητήματος. Μια θέση την οποία επουδενί πολλοί δημοσιογράφοι και μέλη της Ένωσης Συντακτών δεν συμμεριζόμαστε και δεν συνυπογράφουμε.

Οφείλουμε, στο όνομα της δημοσιογραφικής μας αξιοπρέπειας όλοι όσοι υπογράφουμε, να διαχωρίσουμε τη θέση μας από το συνδικαλιστικό μας όργανο, καθώς δεν θα γίνουμε μάρτυρες συγκάλυψης ενός εγκλήματος με δεκάδες νεκρούς που πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε πολιτικό παιχνίδι με κύριο στόχο την μετατόπιση ευθυνών και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. 

Και καθώς η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για «τηλεπερσόνες που εργαλειοποιούν την κοινωνική οργή», η Ένωση ας κοιτάξει τον καθρέφτη της γιατί έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, όταν καθημερινά από τα κανάλια, συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, κάποιοι εκ των οποίων έχουν διαγραφεί, αν και τόσο τους υπερασπίζεται το όργανο, απαγγέλουν καθημερινά το ποίημα της κυβέρνησης ως όλα καλώς καμωμένα. Έχει μερίδιο ευθύνης όχι μόνο για όσα λέγονται αλλά και για όσα αποσιωπούνται με την σχεδόν απαγόρευση της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής έρευνας.

Η στοχοποίηση των δημοσιογράφων και το «εύκολο τσουβάλιασμα» για τα οποία κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ, είναι το αποτέλεσμα και της λειτουργίας και της δράσης του κλάδου που αδρανεί στα πραγματικά προβλήματα των εργαζόμενων δημοσιογράφων που μοχθούν χωρίς δυνατότητα να έχουν λόγο στα ρεπορτάζ τους, αλλά παράλληλα επιτρέπει τους τιμητές της κυβέρνησης στον τηλεοπτικό αέρα να απαξιώνουν τη δημοσιογραφία. Να μετατρέπουν τη δημοσιογραφική ενημέρωση σε εχθρό και χειραγωγό της κοινωνίας.

Όλοι εμείς που αρνούμαστε να κινηθούμε σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποδεχόμαστε το “τσουβιάλιασμα” όλων των εργαζομένων δημοσιογράφων με τα “παπαγαλάκια- αχθοφόρους” κυβερνητικού αφηγήματος από τη συνδικαλιστική μας ένωση και διαχωρίζουμε πλήρως τη θέση μας. 

Υπογραφές δημοσιογράφων

Ελένη Αδριανού

Τάσος Αναστασιάδης

Ναταλία Ανδρικοπούλου

Μαρία Ανδριώτη

Αλέξανδρος Αρβανιτάς

Θανάσης Αργυράκης

Μελίνα Βαλτζή

Χάρης Βαρουχάκης

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Ελλη Γαρνέλη

Μάκης Γεωργιάδης

Σπύρος Γκουτζάνης

Νεκτάριος Δαργάκης

Άννα Ζευγώλη

Κωνσταντίνα Ιωακειμίδου

Διονυσία Κωστή

Απόλλων Λιακόπουλος

Γιώργος Μανταίος

Λάμπρος Μεράντζης

Μαρία Μεταξητινού

Μπούλικα Μιχαλοπούλου

Άννα Μήτρου

Δέσποινα Μπαρδάκου

Νάσος Μπράτσος

Νίκος Μποζιονέλος

Κώστας Οικονομόπουλος

Αντρέας Χ. Παναγόπουλος 

Τεριάννα Παππά

Λάμπρος Παπαξενάκης

Ματίνα Παπαχριστούδη 

Γιώργος Παυλόπουλος

Δημήτρης Σταμούλης

Γιώργης Χρήστου