Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Το Σωματείο Εργαζόμενων ΕΟΔΥ για τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στις Δομές


ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ
προς ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
προς ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΡΟΒΑΡΕΙ ΤΟ ιδιο εργο
προς κάθε ΑΡΜΟΔΙΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ότι είναι ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ
 

  Το Σωματείο Εργαζόμενων ΕΟΔΥ δηλώνει ότι δεν κωφεύει, δεν κλείνει μάτια και στόμα μπροστά στις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στις Δομές ως προς τις βασικές υπηρεσίες που θα έπρεπε να λαμβάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
 
  Το Ιατρικό και Ψυχοκοινωνικό Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ παρέχει «ολοκληρωμένη, επείγουσα παρέμβαση» στους πρόσφυγες/μετανάστες  χωρίς:

    Διερμηνείς
    Ιατρούς
    Φάρμακα
    Βασικό ιατρονοσηλευτικό εξοπλισμό
    Βασικά αναλώσιμα και γραφική ύλη
    Μέσα για μετακίνηση σε Νοσοκομεία

  Το Σωματείο δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και περιμένουν απλά τα χρήματα που δικαιωματικά τους αξίζουν. Αν πιστεύουν ότι με την τακτική του να γυρνάνε διάφοροι καλοθελητές και να μας κλείνουν το μάτι ότι σήμερα- αύριο θα πάρουμε τα χρήματα μας, εμείς θα σωπαίνουμε, είναι γελασμένοι!
 
 Οι 500 περίπου εργαζόμενοι που απομείναμε στο πρόγραμμα, δουλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια με φιλότιμο, δίνοντας χρήματα από την τσέπη μας, χρόνο από την προσωπική μας ζωή και αναλαμβάνοντας καθήκοντα που δεν είναι άμεσα στις αρμοδιότητες μας για να μην μας πεθάνει κάποιος, για να δώσουμε το ελάχιστο που μπορούμε σε ανθρώπους που έχουν ξεριζωθεί από τον τόπο τους και που μέχρι να φτάσουν στη χώρα μας έχουν αντιμετωπίσει τον θάνατο χιλιάδες φορές.
 
  Έχουμε, όμως, φτάσει στο σημείο να αναρωτιόμαστε  εάν είναι προτιμότερο να παραιτηθούμε και να χάσουμε τη δουλειά μας  για να μην χάσουμε την ψυχική μας υγεία ή να πουλήσουμε την ψυχή μας στον διάολο?

  Το Σωματείο απευθύνει κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο που τον προβληματίζει αυτή η κατάσταση να συμμετέχει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις του Σωματείου.

 Η μόνη απάντηση σε αυτό το καρκίνωμα, είναι ο οργανωμένος μαζικός αγώνας!
Δεν κάνουμε βήμα πίσω μέχρι να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για μας και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους ωφελούμενους!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΔΥ