Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΔΟΕ: Ψήφισμα συμπαράστασης στον φοιτητή Χρήστο Κυπραίο


Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξε απρόκλητη επέμβαση της αστυνομίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια που πραγματοποιούταν εξαιτίας της απόπειρας βιασμού νεαρής γυναίκας στην περιοχή. Η αστυνομία προχώρησε σε απαγόρευση της πορείας και διάλυσή της, στον ξυλοδαρμό συμμετεχόντων όπως και τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη του φοιτητή του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ Χρήστου Κυπραίου.


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μεθόδευσε την απαγόρευση και ακολούθησαν τα απαράδεκτα γεγονότα. Υπάρχει απτή αποτύπωση σε, δημοσιευμένο, οπτικοακουστικό υλικό όπου εμφανίζονται αστυνομικοί να βιαιοπραγούν αδιακρίτως κατά πολιτών, να προβαίνουν σε αποκλεισμούς καταστημάτων κρατώντας,  αναίτια, εγκλωβισμένους τους θαμώνες. 

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο καταστολής, άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ περικύκλωσαν τον Χρήστο Κυπραίο τον ακινητοποίησαν, τον ξυλοκόπησαν και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια, του απαγορεύτηκε οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς. Η απόδοση στον ίδιο  μιας σειράς κατηγοριών, πλήρως ανυπόστατων, όπως δείχνει και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, αποτελεί μέρος της συγκάλυψης της επιχείρησης καταστολής της κινητοποίησης ενάντια στους βιασμούς.
 

Ειδικά σε μια περίοδο, σαν τη σημερινή, κατά την οποία εγείρονται ερωτήματα για την αμεροληψία και την αποτελεσματικότητα του δικαστικού συστήματος, τέτοιου τύπου πρακτικές και απαγορεύσεις θυμίζουν σκοτεινές εποχές και αντικειμενικά συντελούν στην κάλυψη περιστατικών έμφυλης βίας και σεξουαλικών κακοποιήσεων.
 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει τη συμπαράστασή του στον φοιτητή Χρήστο Κυπραίο και ζητά την απόσυρση των κατηγοριών.