Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Συγκέντρωση εργαζομένων στο Ψ.Ν.Α για «υποδοχή» της Υφυπουργού Υγείας


 ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α        Χαϊδάρι, 6/7/2022       Αρ.Πρωτ:75
Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462 τηλ.2132054152  http://sylogosdafni.blogspot.gr/ Email:sylogosdafni@gmail.com                                     


Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022  «υποδεχόμαστε» την Υφυπουργό Υγείας  και αρμόδια για τα θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων κ. Ζωή Ράπτη, ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, στις 8:30 π.μ, δηλώνοντάς της πως είναι ανεπιθύμητη, η πολιτική που εφαρμόζουν.
Κυβέρνηση και Διοίκηση σχεδιάζουν να μετατρέψουν σε προεκλογική – κυβερνητική φιέστα με κορδέλες, τα εγκαίνια της Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης “DETOX”, χωρίς να λειτουργεί ως ολοκληρωμένη δημόσια μονάδα υγείας, με προσωπικό ορισμένου χρόνου, επιχορηγούμενη από το ΕΣΠΑ μέσω Περιφέρειας Αττικής και με ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ, αφού μόλις τελειώσει το πρόγραμμα τα πάντα βρίσκονται στον αέρα, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα και την αξιοποίηση του προγράμματος στα χέρια ενός επιχειρηματία, που στόχο θα έχει μόνο τη «διαχείριση της βλάβης» και κόντρα στην θεραπεία των στεγνών προγραμμάτων ( π.χ 18ΑΝΩ – ΚΕΘΕΑ ), γεγονός που καλλιεργείται ήδη από το κράτος στα πλαίσια της ανοχής στη ναρκωκουλτούρα. Είναι άλλωστε κατοχυρωμένη η δυνατότητα των διοικήσεων δημόσιων νοσοκομείων, να υλοποιούν έργα και υπηρεσίες με ΣΔΙΤ, με βάση τον νόμο 4413/2016 που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που βρίσκεται και στην προγραμματική αντίληψη της ΝΔ, που κλείνει σε όλες τις πτώσεις την ιδιωτικοποίηση των Νοσοκομείων, μέσα από το ΝΕΟ ΕΣΥ, πατώντας στους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αμφιβάλουμε αν η Υφυπουργός θα επισκεφθεί τις  υποστελεχωμένες ψυχιατρικές  κλινικές των οξέων εισαγωγών , που είναι πλημμυρισμένες με ράντζα, ακόμα και στους διαδρόμους, ξεπερνώντας το προβλεπόμενο όριο της δύναμης των 25 κλινών ( 3κλινοι θάλαμοι που έχουν μετατραπεί 6κλινοι ) και αγγίζοντας το απαράδεκτο όριο των 42 εισαγωγών ανά κλινική, την ώρα που κάποιες μέσα στο καλοκαίρι αντιμετωπίζουν την έλλειψη λειτουργίας και υπολειτουργίας κλιματισμού . Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας – ασφάλειας  για τους ασθενείς και να αυξάνονται οι όροι εντατικοποίησης για το νοσηλευτικό προσωπικό ( 3 στην πρωινή βάρδια και 2 σε απογευματινή και νυχτερινή, με κόντρα βάρδιες και ένα ρεπό πολλές φορές ), αλλά και για το σύνολο των θεραπευτικών ομάδων ( Ιατροί – ψυχολόγοι – εργοθεραπευτές – κοινωνικοί λειτουργοί ), καθώς δεν δύναται να δημιουργηθεί το θεραπευτικό πλαίσιο με τον τεράστιο όγκο των εισαγωγών που υπάρχει, αλλά και η διασφάλιση της παρακολούθησης του ασθενή μετά το εξιτήριο.

Αμφιβάλουμε αν η Υφυπουργός θα επισκεφθεί τους ξενώνες και τα οικοτροφεία της μονοβάρδιας και χωρίς ρεπό μέσα στην εβδομάδα, με τις τραγικές ελλείψεις του προσωπικού που υπάρχουν.

Αμφιβάλουμε αν η Υφυπουργός θα επισκεφθεί το χώρο του εφημερίου και των εξωτερικών Ιατρείων, όπου Ιατροί ,ψυχολόγοι και νοσηλευτικό προσωπικό σε κάθε εφημερία, ξεπερνάνε τα όρια των σωματικών και ψυχικών αντοχών, βιώνοντας μία «εμπόλεμη ζώνη» κυριολεκτικά.

Αμφιβάλουμε αν η Υφυπουργός θα επισκεφθεί το χώρο των τραυματιοφορέων ( η πλειοψηφία τους δουλεύει με συμβάσεις ομηρίας ΟΑΕΔ- ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ), όπου μετά από κάθε εφημερία, φορτωμένοι με δεκάδες φακέλους στα εξωτερικά Ιατρεία και  προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τους καλύτερους όρους και μέσα μεταφοράς των ασθενών ( καροτσάκια – φορεία δεκαετιών ), που πολλές φορές γίνονται παγίδα τραυματισμού για τους ασθενείς και τους ίδιους.

Αμφιβάλουμε αν η Υφυπουργός θα επισκεφθεί το χώρο των επισκεπτριών/ων υγείας, όπου έχουν μείνει 7 ( 2 βρίσκονται προς συνταξιοδότηση) σε όλο το νοσοκομείο σε σύνολο 41 οργανικών θέσεων  και έχουν στην ευθύνη τους, το σχεδιασμό και την αξιολόγηση παροχής όλων των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των ασθενών σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, που με δικά τους έξοδα πολλές φορές, είναι αδύνατον να προσεγγίσουν την επισκεψιμότητα, που  ξεπερνά τις 200 το μήνα.

            Αμφιβάλουμε αν η Υφυπουργός θα επισκεφθεί, την αποδεκατισμένη τεχνική υπηρεσία, που χωρίς υλικά και με τις ανάγκες που προκύπτουν, στο νοσοκομείο και τις εξωτερικές Δομές, προσπαθούν οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που υπάρχουν και η πλειονότητα τους δουλεύει με συμβάσεις ομηρίας, να καλύψουν με δική τους ευθύνη όλες τις ειδικότητες.

Αμφιβάλουμε αν η Υφυπουργός θα επισκεφθεί την κοινωνική υπηρεσία, που σε συνδυασμό με τον τεράστιο όγκο εισαγωγών που «λιμνάζουν» μέσα στις κλινικές ( ψυχογηριατρικά – κοινωνικά περιστατικά – άστεγοι ), την έλλειψη δομών στην κοινότητα και την έλλειψη προσωπικού, δημιουργείται πίεση στην εδώ και τώρα μεταφορά του ασθενή στην κοινότητα, χωρίς να υπάρχει κανένα πλαίσιο κάλυψης.

Αμφιβάλουμε αν η Υφυπουργός θα επισκεφθεί τα τμήματα των μικροβιολογικών εργαστηρίων, όπου η έλλειψη προσωπικού ( 3 στο βιοχημικό, 3 στο αιματολογικό όπου οι δύο συνταξιοδοτούνται τον επόμενο χρόνο, 3 στο ορολογικό- τοξικολογικό που έγινε ένα τμήμα, 2 στο ουρολογικό όπου ο ένας υπάλληλος είναι επικουρικός και η σύμβασή του τελειώνει τέλος  του2022, 1 παρακευάστρια που αναγκάζεται να κάνει χρέη διοικητικού υπαλλήλου, 1βιοχημικός και 3 Μικροβιολόγοι ιατροί ) και ο τεράστιο όγκος παραπεμπτικών, λόγω των αυξημένων εισαγωγών, δημιουργεί όρους εντατικοποίησης στους εργαζόμενους.

Αμφιβάλουμε αν η Υφυπουργός θα επισκεφθεί τις Διοικητικές υπηρεσίες, όπου ο εργαζόμενος των πολλών εργασιακών ταχυτήτων, γίνεται «μπαλάκι» από υπηρεσία σε υπηρεσία, λόγω της έλλειψης προσωπικού  και της διογκωμένης γραφειοκρατίας που επιβάλλει το ίδιο το κράτος σε κάθε υπηρεσία.

Αμφιβάλουμε αν  η Υφυπουργός, θα ακούσει τους συνάδελφους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εδώ και 11 μήνες, χωρίς μισθό και ασφάλιση και των οποίων εκβιαστικά παρατείνονται οι αναστολές έως τέλος του χρόνου, με στόχο να ανοίξουν το δρόμο των απολύσεων, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει σφυρίξει το τέλος της πανδημίας στο όνομα της τουριστικής περιόδου και των κερδών των μεγάλων ξενοδοχειακών – τουριστικών – εφοπλιστικών ομίλων, που απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις με Fast- track διαδικασίες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!  Οι αντοχές και το φιλότιμο όλων μας έχει εξαντληθεί!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

·         ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» - ΟΧΙ στα νοσοκομεία – επιχειρήσεις.

·         ΟΧΙ στις αναστολές - απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Να γίνει άρση του μέτρου και να επιστρέψουν πίσω όλοι οι συνάδελφοι Υγειονομικοί που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής – εξαθλίωσης, γιατί κανείς δεν περισσεύει

·         ΟΧΙ στις εργολαβικές εταιρείες και στην επέκτασή τους στο χώρο της υγείας.

·          Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και  μονιμοποίηση όλων  των  Συμβασιούχων. Να σταματήσει η εργασιακή ομηρία και η αβεβαιότητα στην εργασία τους.

·         Ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους κλάδους των Υγειονομικών.

·         Ο εμβολιασμός, να σταματήσει να αποτελεί  εργαλείο εκβιασμού και διαχωρισμού με σκοπό την κατάργηση της μονιμότητας. Να γίνει όπλο στα χέρια της επιστήμης και όχι εργαλείο κέρδους  στο παιχνίδι συμβάσεων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

·         Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον εμβολιασμό, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.

·         Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

·         Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη  λαϊκής κατανάλωσης, καθώς η ακρίβεια τους (ΔΕΗ – ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΒΕΝΖΙΝΗ κ.λ.π ) έχει τσακίσει τις ανάγκες και τις οικογένειές μας

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ              

 ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                                  ΜΠΟΣΜΗ Χ