Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Απεργιακές κινητοποιήσεις στα δημόσια ΜΜΕ

 


Mετά από μήνες άγονης διαπραγμάτευσης που εν τω μεταξύ προπαγάνδιζε λόγω των εκλογών που είχε το Γενάρη, ότι όλα πάνε καλά, η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ (συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) «ανακάλυψε» τις προθέσεις της κυβέρνησης, τώρα που ο κλάδος έχει αρχίσει και φεύγει με άδειες, οι εκπομπές κλείνουν τη σεζόν και στην εξέλιξη του κορονοϊού οι κυβερνητικές προθέσεις θέλουν σιωπητήριο (γι αυτό και η ενημέρωση γίνεται εβδομαδιαία για να δουλέψει η προβολή του τουρισμού). 

Τόσους μήνες δεν έβλεπε (πχ τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ που πάνε και να τους απολύσουν και να τους ξεσπιτώσουν), δεν ήξερε (πχ, ότι ακρίβυνε το ρεύμα και τα καύσιμα), δεν ρώταγε (πχ τους υγειονομικούς που σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία λιώνουν στη δουλειά), αλλά τελικά αντί για το δίκαιο αίτημα των αυξήσεων οι κυβερνώντες αντιπρότειναν «κουπόνια» για αγορά τροφίμων, των 40 ευρώ το μήνα.

Έτσι η στάση εργασίας της 14/7 και η απεργία της επόμενης Δευτέρας βγήκαν φυσιολογικά, μαζί με τα άλλα σωματεία των ΜΜΕ. 

Στη φωτο η ΕΣΗΕΑ - κοκκινοσκουφίτσα την περίοδο της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση. Μιλάμε για μεγάλη οξυδέρκεια της πλειοψηφίας του ΔΣ, που αυταπατήθηκε ηθελημένα ότι είναι κάτι «ξεχωριστό» από τους άλλους εργαζόμενους και θα έβρισκε τη γωνίτσα της στην κυβερνητική συμπάθεια.