Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Παίζει ρόλο το χρώμα στον ξεριζωμό?

 


Σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ

Παίζει ρόλο το χρώμα στον ξεριζωμό?

Την ώρα που χρόνια τώρα γινόμαστε μάρτυρες της απαράδεκτης αντιμετώπισης των προσφύγων από τις κυβερνήσεις, την ώρα που οι αιτούντες άσυλο παραμένουν εγκλωβισμένοι ΧΡΟΝΙΑ περιμένοντας για μια απάντηση, την ώρα που οι επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο συνεχίζονται, την ώρα που μέρες τώρα πρόσφυγες παραμένουν παγιδευμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου και αντιμετωπίζονται με απάνθρωπο τρόπο από τις αρχές, μιας και τους αφήνουν εκεί μέσα στο κρύο για μέρες χωρίς προμήθειες πιέζοντάς τους έτσι να επιστρέψουν σε τουρκικό έδαφος που μόνο ασφαλές δεν είναι για τους ίδιους, η κυβέρνηση ανακοινώνει fast track διαδικασίες και παροχές στους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Αλήθεια, πόση υποκρισία δείχνει αυτή η στάση για τα θύματα του πολέμου; Άλλη αντιμετώπιση για τους πρόσφυγες από τον πόλεμο στην Ουκρανία, άλλη αντιμετώπιση για τους πρόσφυγες από τον πόλεμο στη Συρία;

Αποδεικνύεται και με αυτόν τον τρόπο ότι οι κυβερνήσεις κανένα ενδιαφέρον δεν δείχνουν για τα βάσανα των λαών. Εκμεταλλεύονται το δράμα, τα βάσανα των λαών, μόνο αν τους βολεύει για να στοιχίσουν το λαό πίσω από τα δικά τους συμφέροντα.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην αιτία που δημιουργεί την προσφυγιά και τη μετανάστευση, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς που υποφέρουν από τον πόλεμο και την εκμετάλλευση που δεν θα πάψουν να υπάρχουν όσο υπάρχει το σύστημα που τα γεννά και τα τρέφει.