Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

«Δεν φτάνει μόνο να αγαπάμε την ειρήνη και τον άνθρωπο... πρέπει να αγωνιζόμαστε για αυτόν»


 ...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

 

Σταθερά και επαναλαμβανόμενα είναι τα φαινόμενα έκφρασης αντιπολεμικών - φιλειρηνικών δραστηριοτήτων (και λίγο καιρό πιο πριν, αντίθεσης στις γυναικοκτονίες) σε όλα τα αθλήματα και σε όλες τις κατηγορίες και διοργανώσεις.

Όπως αναφέρει στο λογαριασμό της στο facebook, για τον αγώνα που έδωσε στο δημοτικό στάδιο της Νέας Ιωνίας Αττικής το Σάββατο 19/3 η ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα Α.Ε Ελευθερούπολης: «Με σύνθημα " Όχι στον Πόλεμο".
Δεν φτάνει μόνο να αγαπάμε την ειρήνη και τον άνθρωπο... πρέπει να αγωνιζόμαστε για αυτόν..... " διεξήχθη ο σημερινός αγώνας του Ανδρικού τμήματος της Α.Ε Ελευθερούπολης για το πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ με αντίπαλο το φιλικό σωματείο του Αστέρα Εξαρχείων.
Όλοι οι παίκτες των δύο ομάδων μαζεμένοι στο κέντρο του γηπέδου και αγκαλιασμένοι κράτησαν στα χέρια τους το "πανό" με το παραπάνω σύνθημα, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης.
Στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού οι δύο αντίπαλοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα,σε ένα παιχνίδι αμφίρροπο όπου χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες για να ανοίξουν το σκορ.
Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την άψογη συμπεριφορά τους και εντός του αγωνιστικού χώρου όσο και έξω από αυτόν».


Λίγες ώρες αργότερα, την Κυριακή 20/3 και μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα καθώς το μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας, βρίσκεται πολύ κοντά στο δημοτικό στάδιο, ο Α.Ο Νέας Ιωνίας όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «κατέθεσε στεφάνι στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 78 χρόνια από το Μπλόκο της Καλογρέζας, τιμώντας τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς όπου έχασαν τη ζωή τους 22 παλληκάρια. Το στεφάνι το κατέθεσαν συμβολικά δύο παιδιά από την Κ12 της Ακαδημίας, που χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρευρισκόμενους.
Ο αγώνας για τη λευτεριά και ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό είναι πάντα επίκαιρος.
Αθάνατοι.
Στην Καλογρέζα σαν περνάς,
Ξέγνοιαστε εσύ διαβάτη,
Με ευλάβεια πρέπει να πατάς,
Γιατί σε τούτα τα λιθάρια,
Έπεσαν για τη λευτεριά 22 παλικάρια (Γ.Ρίτσος)».

Πηγή φωτο: FB των δύο ομάδων