Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας: Πάρτε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των μαθητών

 


ΕΝΩΣΗ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ  ΙΚΑΡΙΑΣ 

  Ικαρία10/01/22

  αρ. πρωτοκ.: 9

e-mail:enosigoneonikarias@gmail.com

      Προς:

·        ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

·        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΒΑΘΜΙΑΣ & Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡ.ΑΙΓΑΙΟΥ

·        ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Π/ΒΑΘΜΙΑΣ & Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

·        ΣΥΛΛΟΓΟΙ / ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Κοινοπ.:

·        ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡ.ΑΙΓΑΙΟΥ

·        ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

·        ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΣΜΕ)

·        Σ.Ε.Π.Ε – Ε.Λ.Μ.Ε ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

·        ΜΜΕ

Η ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

 Από το αρχικό  ξέσπασμα της πανδημίας εμείς οι γονείς ζητάμε επιτακτικά, ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για τα παιδιά μας και γενικότερα, για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δύο χρόνια τώρα, ως Κυβέρνηση και ως Υπουργείο Παιδείας δεν εφαρμόζετε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας. Αντιθέτως, κοροϊδεύετε την σχολική κοινότητα ότι όλα "βαίνουν καλώς", την στιγμή που και ο κάθε καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται ό,τι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Εν μέσω πανδημίας αυξήσατε τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, προχωρήσατε σε συγχωνεύσεις τμημάτων για να μην προσλάβετε τον απαραίτητο  αριθμό εκπαιδευτικών. Δεν προσλάβατε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αντιθέτως "απομακρύνατε"  από την εργασία τους όσους δεν είχαν εμβολιαστεί, δεν ανοίξατε νοσοκομεία , δεν ενισχύσατε τις κλίνες ΜΕΘ.

 Εν μέσω πανδημίας εφαρμόσατε  με πρωτόκολλα το 50% + 1 των παιδιών που θα νοσήσουν  για να κλείνει ένα τμήμα ή τάξη. Αυτό και μόνο αυτό δείχνει πόσο νοιάζεστε για την υγεία  των παιδιών μας.

   Θα γελούσαμε και με κάποιες άλλες ¨ενέργειές ¨σας , όπως ήταν η παροχή στους μαθητές μασκών αερόστατων, παγουρίνων μινιατούρες, τις περιβόητες μελέτες ότι στα σχολεία δεν διασπείρεται ο ιός, με την υπόδειξη μάλιστα να φέρνουν οι μαθητές κουβέρτες μαζί τους διότι θα ανοίγουν τα παράθυρα των αιθουσών…

Δυστυχώς, οι καταστάσεις που βιώνουν τα παιδιά μας δεν είναι για γέλια. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ.

Ανοίξατε σήμερα τα σχολεία με 50.000 κρούσματα , ενώ δύο χρόνια τώρα τα ανοιγοκλείνατε για πολύ μικρότερο αριθμό κρουσμάτων, χωρίς,  εν τω μεταξύ,  να πάρετε το παραμικρό επιπλέον μέτρο προστασίας. Και για να μην σας «αδικούμε», δεν ξεχνάμε ό,τι το ένα επιπλέον self test για μαθητές, μόνο για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων , είναι η μεγάλη διαφορά για εσάς πάντα, που θα «εξασφαλίσει το ομαλό άνοιγμα των σχολείων».

Ακόμη κι αυτό, όμως, δεν μπορέσατε να το εξασφαλίσετε για όλους τους μαθητές, με αποτέλεσμα οι γονείς ανά την Ελλάδα, να μην μπορούν να προμηθευτούν self test για τα παιδιά τους. Προκειμένου, όμως, να εξασφαλιστούν τα test  προς όλους , βρήκατε και πάλι τη λύση: στείλατε τα test  στους διευθυντές των σχολείων για να εξετάσουν τα παιδιά!!! 

Ανοίξατε τα σχολεία και ακριβώς, επειδή δεν διασφαλίζετε την υγεία των παιδιών, εκτός των μαθητών που νοσούν, πολλά παιδιά δεν πήγαν στο μάθημά τους σήμερα από τον φόβο της διασποράς του ιού!

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι στην Ικαρία 27 μαθητές και 12 εκπαιδευτικοί νοσούν. Επιπλέον, σε πανικάριο επίπεδο 1 στα 3 παιδιά δεν προσήλθαν σήμερα στις τάξεις τους για το φόβο της μετάδοσης του ιού. Μεγαλύτερη προσέλευση υπήρξε στα γυμνάσια και λύκεια του νησιού λόγω των απουσιών κάθε μαθητή. Όλα αυτά την 1η  ημέρα της λειτουργίας των σχολείων…

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα πρωτόκολλα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που νοσούν πρέπει μετά από πέντε μέρες καραντίνας, την έκτη ημέρα να επιστρέψουν στο σχολείο! Ζήτημα ανεπίτρεπτο και αντιεπιστημονικό καθώς βάζει σε άμεσο κίνδυνο την υπόλοιπη σχολική κοινότητα και όχι μόνο.

Εδώ και ένα μήνα διαφημίζετε τον εμβολιασμό παιδιών στις ηλικίες 5 - 11 ετών,  προτρέποντας τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους άμεσα αφού είναι πλέον διαθέσιμο. Λέτε ψέματα για άλλη μια φορά. Στην Ικαρία δεν λειτουργεί ο εμβολιασμός των παιδιών και σίγουρα θα συνεχιστεί και τον επόμενο καιρό αυτό το πρόβλημα.

Σταματήστε τα ψέματα!! Σταματήστε να παίζετε με την υγεία των παιδιών μας!! Πάρτε έστω και αυτή την  ύστατη ώρα, τα απαραίτητα μέτρα!!

Μέτρα που απαιτούμε εδώ και δύο χρόνια:

·         Δωρεάν self , rapid και μοριακών test για ΟΛΟΥΣ (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους) μαθητές και εκπαιδευτικούς.

·         Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε κάθε δημοτική ενότητα του νησιού σε καθημερινή βάση, αφού και στις 3 υπάρχουν σχολεία όλων των βαθμίδων. 

·        Δωρεάν διάθεση ενισχυμένων μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

·        Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Να αξιοποιηθούν τα κλειστά δημοτικά σχολεία σε όλο το νησί. Kαμία σκέψη για συγχωνεύσεις τμημάτων.

·        Προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των κατηγοριών για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών μας.

·        Προσλήψεις όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού για τα σχολεία καθώς και το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας.

·        Ασφαλή μέσα μεταφορών.

·       Διασφάλιση των  αναγκαίων χώρων, για όσους δεν μπορούν να κάνουν «καραντίνα» στα σπίτια που μένουν ή φιλοξενούνται.

·        Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της τελευταίας. Προσλήψεις του απαραίτου υγειονομικού προσωπικού για όλες τις δομές Υγείας του νησιού. Επιστροφή στην εργασία τους των υγειονομικών που είναι σε αναστολή. Να παρθεί τώρα πίσω οποιοδήποτε μέτρο υποχρεωτικότητας εμβολιασμού.

 

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Είναι δημόσιο αγαθό...Σταματήστε ΤΩΡΑ τον εμπαιγμό και πάρτε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των μαθητών!!!