Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ καταγγέλλουν το διοικητή του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας


1)Η ΕΙΝΑΠ

 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Θ. ΠΛΕΥΡΗ
Κοινοποίηση : Αναπληρωτή υπουργό Υγείας
: Γενικός Γραμματέας υπουργείου Υγείας
: Διοικητές 1ης και 2ης Υ.Πε.
: Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά
: Κέντρα Υγείας 1ης Υ.Πε.
: ΙΣΑ
: ΙΣΠ
: ΟΕΝΓE
: 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ
: ΜΜΕ
Αθήνα, 10/01/22
Κύριε Υπουργέ,
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τον διοικητή του νοσοκομείου «Κωνσταντοπούλειο» μετά από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 05/01/22 από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, παρουσία εκπροσώπων ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ, όπου διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι «τραγική».
Ο διοικητής του νοσοκομείου έχει απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους (πειθαρχικές ποινές, απειλές κ.λπ.) και όπως διαπιστώσαμε και εμείς, μετά από μεγάλη προσπάθεια, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για επικοινωνία με το συγκεκριμένο διοικητή!
Υποστηρίζουμε τα αιτήματα των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου που είναι τα εξής:
1. Άμεση απομάκρυνση του διοικητή, ο οποίος αντί να λύνει προβλήματα δημιουργεί περισσότερα.
2. Ενίσχυση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό των τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου.
3. Ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό το νοσοκομείο.
4. Άμεση επαναφορά των ειδικευομένων της παθολογικής κλινικής, οι οποίοι παραιτήθηκαν εξαιτίας απαράδεκτων συμπεριφορών, ένα θέμα που ο ίδιος ο διοικητής δεν μπόρεσε να επιλύσει.
5. Άμεση επαναφορά των μετακινημένων συναδέλφων και όσων είναι σε αναστολή εργασίας.
Ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων και τη ορθή λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο εξυπηρετεί μια πολύ μεγάλη περιοχή του λεκανοπεδίoυ.


2)Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 10 Ιανουαρίου 2022
Α.Π:11893

ΠΡΟΣ:ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΠΛΕΥΡΗ ΘΑΝΟ

ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΚΑΓΚΑ ΜΙΝΑ

ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ  ΕΝΩΣΕΩΝΦΟΡΕΙΣΜΜΕ


Η κατάσταση στο «Κωνσταντοπούλειο» νοσοκομείο Νέας Ιωνίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εκτός από τα προβλήματα τραγικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, που είναι κοινά για όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ιδιαίτερο πρόβλημα στο «Κωνσταντοπούλειο» αποτελεί η απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή (πειθαρχικές ποινές ενάντια σε εργαζόμενους με ασήμαντες αφορμές, παραβίαση των κανόνων ακόμα και του ίδιου του υπουργείου Υγείας περί καραντίνας και αναρρωτικών αδειών, ευνοιοκρατία και μεροληψία υπέρ λίγων συγκεκριμένων διευθυντών ενάντια στην πλειοψηφία των γιατρών και των τμημάτων του νοσοκομείου, κλπ) που έχει ωθήσει σε παραιτήσεις πολλούς ειδικευόμενους γιατρούς Χειρουργικής και Παθολογίας.
Όπως εκτίμησαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε μαζική συνέλευση που καλέστηκε από το σωματείο τους στις 5/1/22 παρουσία εκπροσώπων ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ και ΙΣΑ, αυτή η κατάσταση πλέον  κρίνεται μη αναστρέψιμη αφού έχει εξαντληθεί κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τον συγκεκριμένο διοικητή.


Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των γιατρών και των λοιπών εργαζόμενων του «Κωνσταντοπούλειου» νοσοκομείου για ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και υποδομές καθώς και για απομάκρυνση του διοικητή ο οποίος δημιουργεί προβλήματα αντί να επιλύει και παρεμποδίζει την λειτουργία του νοσοκομείου αντί να την διευκολύνει.
Αν δεν ανταποκριθούν ο υπουργός κ. Πλεύρης και η αν. υπουργός κ. Γκάγκα, αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη για την πλήρη διάλυση του νοσοκομείου.