Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Συγκέντρωση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα στις 13/6

...αναδημοσίευση από το ert.gr και με την αφορμή της μαύρης επετείου του 2013, στο τέλος της ανάρτησης φαίνεται ανάγλυφα το πως όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να μείνουμε στο δρόμο που βαδίσαμε μαζί με την κοινωνία, παρά το κόστος και το "μπαλαούρο" που μας πέταξαν πρώην και νυν διαχειριστές. Άλλωστε το εξώδικο στη δεξιά πλευρά του Blog "μιλάει" από μόνο του. Οι (δια των πληκτρολογίων στο διαδίκτυο) ισοπεδώσεις όλων εξυπηρετούν μόνο την παραίτηση από τους στόχους του αγώνα για μία ΕΡΤ με την κοινωνία και όχι ενάντιά της....


Με λεωφορεία που έχουν ναυλωθεί και θα ξεκινήσουν από όλες τις περιοχές όπου υπάρχουν μονάδες της ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι σε αυτήν θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 13 Ιουνίου συγκέντρωση την Αθήνα, διεκδικώντας τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και την εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, το πρόγραμμα της κινητοποίησης ξεκινάει στις 10:00 το πρωί με προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, για να ακολουθήσει πορεία και συγκέντρωση στις 11:00 στο Σύνταγμα όπου θα έχουν συγκεντρωθεί τα σωματεία της Αττικής.
Εκεί θα γίνουν χαιρετισμοί εκπροσώπων των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, καθώς και άλλων συνδικάτων, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Παράλληλα Εκπρόσωποι των σωματείων θα παραδώσουν τις θέσεις των εργαζομένων στα κόμματα της Βουλής.

H ΓΣΕΕ

Η Συνομοσπονδία τονίζει πως: "στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι πραγματοποιούν αύριο στις 11 το πρωί Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.
Η διάσωση, η ανασυγκρότηση και η οικονομική ανάκαμψη της ΛΑΡΚΟ, επιβάλλεται να γίνουν εδώ και τώρα. Απαιτούμε μεταξύ άλλων να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, να αξιοποιηθούν οι νέες χρηματοδοτικές προοπτικές για την στήριξη, τον εκσυγχρονισμό και τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες της επιχείρησης, καθώς και να διασφαλιστεί δημόσιος έλεγχος για την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, μίας από τις μεγαλύτερες εναπομείνασες βαριές βιομηχανίες της χώρας και επαναλαμβάνει αυτό που έχει τονίσει πολλάκις: «Οι δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ ήταν, είναι και θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τα προβλήματά της».

Η ΠΟΕΜ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Καλεί τα σωματεία μέλη της να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στο συλλαλητήριο στη πλατεία Συντάγματος στις 13 Ιούνη ώρα 11:00, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους. Με τη μαζική συμμετοχή μας διατρανώνουμε την αντίθεση μας στα κυβερνητικά σχέδια για κλείσιμο και ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας».

Η ΑΔΕΔΥ 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το παρόν στο Σύνταγμα και αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση, ότι: «εκτιμά, όπως άλλωστε εκτιμούν και τα Σωματεία Εργαζομένων στην επιχείρηση ότι η ΛΑΡΚΟ είναι βιώσιμη. Έχει δυνατότητες να διασφαλίσει την εργασία σε 1200 εργαζόμενους σήμερα. Έχει τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες για να αναπτυχθεί και να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας ακόμη. Αυτό θα γίνει μόνο αν παραμείνει κάτω από δημόσιο έλεγχο κι αν οι κυβερνήσεις αλλάξουν πολιτική απέναντί της».

Το ΕΚΑ 

To Eργατικό Κέντρο Αθήνας «καλεί τα Σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να εκφράσουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας, δίνοντας δυναμικό παρών, το Σάββατο 13 Ιουνίου στο Σύνταγμα και ώρα 11 π.μ., στο συλλαλητήριο που θα εκφραστεί η εναντίωση στην αντεργατική πολιτική που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι». Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, ανακοίνωσε ότι: «θα βρίσκεται το Σάββατο 13 Ιούνη στις 10:30 το πρωί στο Σύνταγμα με άλλα Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και τους εργαζόμενους της Αθήνας για να υποδεχτούμε αγωνιστικά τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που δίνουν ραντεβού στο μεγάλο συλλαλητήριο – συναυλία στις 11 το πρωί. Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών».

Το ΚΚΕ 

Όπως ανακοίνωσε το ΚΚΕ, ο Γ.Γ. της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στο συλλαλητήριο των εργαζομένων στη Λάρκο, στο Σύνταγμα, το Σάββατο 13 Ιουνίου, στις 11πμ.

Το Μερα25

"Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την εθνική οικονομία θα στήριζε τη ΛΑΡΚΟ", αναφέρει ο Τομέας Βιομηχανίας και Τομέας Εργασίας του ΜέΡΑ25 και συμπληρώνει: "Το Σάββατο 13/6, στις 10 το πρωί στην Ομόνοια, και στις 11 στο Σύνταγμα, στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και λέμε όχι στο ξεπούλημα".

Σχετικές ειδήσεις: