Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

"Έφυγε" ο Δημήτρης Δεμερτζής


Άνθρωπος-σύμβολο πολλών εποχών ο Δημήτρης Δεμερτζής, δεν είναι πια μαζί μας. Μας είχε κάνει την τιμή να μας δεχτεί στο γραφείο του και να μας δώσει την πιο βασική για την κατανόηση του βιβλίου, συνέντευξη στο βιβλίο μας "Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις", την οποία έχουμε και ηχογραφημένη. Διαβάστε την ΕΔΩ.

Γόνος οικογένειας που ίδρυσε τον Ολυμπιακό Χαλκίδας στο Μεσοπόλεμο, ποδοσφαιριστής και ΕΠΟΝιτης στην κατοχή, παράγοντας του Ολυμπιακού Χαλκίδας στην μεταπολεμική περίοδο που έφτασε έως την Α' Εθνική και κληθείς σε στρατοδικείο επί δικτατορίας, δημοσιογράφος, εκδότης της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, βραβευμένος αρκετές φορές και άλλα πολλά, που θα χρειαζόταν ώρες για να τα απαριθμήσουμε. Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε το έργο του.




Ανακοίνωση της ΕΠΣ Εύβοιας: "Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.ΕΥΒΟΙΑΣ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Δεμερτζή για την απώλεια  του  δημοσιογράφου, εκδότη, συγγραφέα , αθλητή και παράγοντα του σωματείου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ .
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του  και να δίνει δύναμη & κουράγιο στους οικείους του".



Σεπτέμβριος 1944 ο Δ. Δεμερτζής με το βελάκι σε αγώνα Ολυμπιακού Χαλκίδας-Προποντίδας