Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

H «άγνωστη» ιστορία του νέου προπονητήριου της Παναχαϊκής (pic)


 ...αναδημοσίευση από το ert.gr και το sports.ert.gr...

Στην περιοχή της Οβρυάς στην Πάτρα, βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα για το νέο προπονητήριο της Παναχαϊκής. Το ενδιαφέρον είναι η ιστορία του γηπέδου το οποίο επιλέχτηκε για να καλύψει αυτή την ανάγκη της αχαϊκής ομάδας.

Τα εισαγωγικά στον τίτλο μπήκαν γιατί η ιστορία είναι γνωστή στην Αχαΐα, αλλά και σε όσους έχουν τριβή με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αλλά όχι και στο ευρύ κοινό που δεν έχει γνώση των τοπικών πρωταθλημάτων της περιοχής.
Για χρόνια το γήπεδο αυτό ήταν έδρα του Φωστήρα Οβρυάς, ενός συλλόγου που σε εκτός εργασιακού χρόνου επισκέψεις που κάναμε στην Πάτρα στο παρελθόν, είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε. Ο Φωστήρας, ομάδα με δυναμική, τα δύο τελευταία χρόνια δεν κατέβηκε στα τοπικά πρωταθλήματα.
Δεν θα πούμε ότι ολοκλήρωσε τον κύκλο του, γιατί πολλές φορές στο παρελθόν έχουν υπάρξει «επιστροφές» και πραγματικά ευχόμαστε να υπάρξει και σε αυτή την περίπτωση το ανάλογο, για όσους τον καμάρωσαν, τον στήριξαν, ίδρωσαν γι’ αυτόν και μάτωσαν οικονομικά. Πάντως με την ομάδα να μην λειτουργεί, το γήπεδο μεταβιβάστηκε στην Παναχαϊκή για 32 χρόνια όπως μας ενημέρωσαν όσοι συναντήσαμε να εργάζονται στο χώρο.


Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι άνθρωποι του Φωστήρα έφτιαξαν αυτό το γήπεδο από μόνοι τους με προσωπική εργασία και με κίνητρο το πάθος τους για την ομάδα. Αυτό κατατάσσει την ιστορία του γηπέδου στα σπάνια παραδείγματα που η συλλογική δράση ξεπέρασε τα εμπόδια στην έλλειψη υποδομών.


Στο τέλος της παρούσας ανάρτησης επισυνάπτουμε και το σχετικό αφιέρωμα που είχαμε κάνει στις αρχές του 2017. Από την πλευρά μας φωτογραφίσαμε το γήπεδο στις 21 Οκτωβρίου του 2015 σε αγώνα της ΕΠΣ Αχαΐας, όπου στην παράταση ο Φωστήρας κέρδισε με 2-1 τον Πήγασο Μπεγουλακίου, το 2016 που φωτογραφήσαμε τις εγκαταστάσεις του γηπέδου και πρόσφατες φωτο με τη διαμόρφωση του προπονητικού κέντρου της Παναχαϊκής.

Ρεπορτάζ & φωτο: Νάσος Μπράτσος


Σχετική είδηση: Φωστήρας Οβρυάς: Με συλλογική δράση έφτιαξαν το γήπεδό τους