Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Σ.Ε.Ν.Ι.: Κάλεσμα σε γενική συνέλευση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ/ΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Μετά από 4 μήνες πανδημίας, καμία ουσιαστική αλλαγή προς το καλύτερο δεν έχει γίνει στο πολύπαθο ΕΣΥ.

Η συνεχής επίκληση στην ατομική ευθύνη δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο πέρα από τη συγκάλυψη και συσκότιση της τραγικής κατάστασης που υπάρχει στην δημόσια υγεία αλλά – κυρίως – των πραγματικών υπευθύνων που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση: δηλαδή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και των πολιτικών που αυτές εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια.

Με την οικονομική ύφεση που επιδεινώθηκε λόγω της πανδημίας να δημιουργεί εφιαλτικές προβλέψεις για τον λαό, είναι καθαρό πως το παραμύθι της ατομικής ευθύνης έχει δράκο.

Σημαίνει με απλά λόγια μείνε μόνος, άνεργος ή στραγγαλισμένος οικονομικά και εργασιακά, χωρίς δημόσιο σύστημα υγείας, να πληρώσεις το μάρμαρο της οικονομικής ύφεσης και του κορονοϊού. Στην υγεία του κορόϊδου φυσικά, αφού την ίδια ώρα που για εμάς και τις ανάγκες μας δεν υπάρχουν λεφτά, κάποιοι σύγχρονοι μαυραγορίτες θησαυρίζουν στις πλάτες μας: καναλάρχες, κλινικάρχες, εταιρίες ενέργειας και πληροφορικής, βιομήχανοι και άλλα παράσιτα ντόπια και ξένα.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μας αποτελούν την μόνη ελπίδα στην εποχή κρίσης που ζούμε. Για αυτό και η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει να καταστείλει κάθε εστία αντίστασης, ακόμη και τις συνάξεις της νεολαίας σε πλατείες και υπαίθριους χώρους.

Έχουμε κάθε λόγο να γυρίσουμε την πλάτη στην κυβέρνηση. Όσο και να προσπαθούν να καλλιεργήσουν με την βοήθεια των κυβερνητικών ΜΜΕ τον μύθο του στιβαρού πρωθυπουργού ηγέτη και της υπεύθυνης/σοβαρής κυβέρνησης, ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμιά εμπιστοσύνη σε πρόσωπα και πολιτικές που διαχρονικά λένε ψέματα, που διέλυσαν παιδεία, υγεία, εργασία, ασφάλιση, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Όλοι και όλες λοιπόν στην γενική συνέλευση με θέματα:

 - Απόλυση συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα
  

- Επικουρικό και λοιποί συμβασιούχοι: αγώνας για τη μονιμοποίησή τους 

- Υπολειτουργία αξονικού τομογράφου λόγω μεταθέσεων ακτινολόγων

 - Ελλείψεις προσωπικού