Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Aνακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Διεύθυνση: Λεωφ. Μεσογείων 154, ΑΘΗΝΑ 11527       Ηλεκτρονική Διεύθυνση:  http://www.segna.gr  Επικοινωνία:   τηλ. – fax: 210 7785691       e-mail :  somgna@yahoo.gr  και   info@segna.gr 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μετά από ενημέρωση που είχαμε από τους εργαζόμενους του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» και την έκτακτη συνεδρίαση (16/09/2019) που πραγματοποίησε το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»,  Καταγγέλλουμε: 
Την απόσπαση υπαλλήλου της Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας στο Υπουργείο Ανάπτυξης (γραφείο υπουργού), με προφορική ενημέρωση προϊσταμένης του εν λόγω Υπουργείου, χωρίς να προηγηθεί έγγραφη διοικητική πράξη και ενώ βρίσκεται εν ισχύ η Απόφαση του Υπουργού Υγείας (Αρ.πρωτ.2550, Ημερ. 10/07/2019), η οποία απαγορεύει οποιαδήποτε μετακίνηση σε υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται προφανώς για ρουσφετολογική μετακίνηση που δεν τηρεί καν τα προσχήματα και αποδυναμώνει περαιτέρω τις ήδη ταλαιπωρημένες υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας από την έλλειψη προσωπικού.

Καταδικάζουμε: Οποιαδήποτε μετακίνηση ή μετάταξη ή απόσπαση που δεν ακολουθεί την ισχύουσα νομοθεσία και στοχεύει στην αποδυνάμωση των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας καθώς και στη διαιώνιση της ρουσφετολογικής νοοτροπίας αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επίσης, τις όποιες μετακινήσεις έχουν πραγματοποιηθεί ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του Νοσοκομείου μας με ρουσφετολογικά κριτήρια.

Απαιτούμε:  Την άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στο Υπουργείο Υγείας και την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμες προσλήψεις, στο νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, έτσι ώστε η φροντίδα που παρέχεται στους ασθενείς να είναι ασφαλής.

Διεκδικούμε:  Με κάθε τρόπο την απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΣΥ με το δημόσιο χαρακτήρα του και την παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους, άσχετα από ασφαλιστική κάλυψη, φυλή, εθνικότητα, θρησκεία κτλ  Η ΥΓΕΙΑ είναι κοινωνικό αγαθό που κάθε ευνομούμενη και  δημοκρατική κοινωνία οφείλει να εξασφαλίζει για όλους.