Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Σάλπαρε (και αμέσως προσάραξε) η ανάπτυξη

Παλιοί "γνώριμοι" στις "συνήθεις" περιπέτειες. H είδηση όπως την έδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το βράδυ της 1ης Αυγούστου:
"Στο λιμάνι Γαυρίου της Άνδρου ακινητοποιήθηκε το πλοίο Aqua Blue έπειτα από εντολή του λιμεναρχείου. Το πλοίο, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να προσάραξε και ελέγχεται από ειδικούς για να διαπιστωθεί το αξιόπλοο του.
Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο με 86 επιβάτες, 18 ΙΧ και 18 φορτηγά. Οι 35 επιβάτες με προορισμό την Άνδρο αποβιβάστηκαν κανονικά, ενώ οι 51 επιβάτες και τα 8 οχήματα των άλλων προορισμών, επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Θεολόγος» και αναχώρησαν για τον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.
Εντός του πλοίου αυτήν την ώρα βρίσκονται μόνο τα 14 φορτηγά".

Σήμερα ακούστηκαν κριτικές ότι το πλοίο κάθησε στη λάσπη του πυθμένα του λιμανιού, αλλά εμείς θυμηθήκαμε ότι το πλοίο  που χτες έκανε το πρώτο δρομολόγιο στη συγκεκριμένη γραμμή Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Ικαρία-Σάμος, είναι το υπέργηρο "Ιεράπετρα" που άλλαξε όνομα και για το οποίο το 2011-2012 είχαν γίνει σημαντικές κινητοποιήσεις από τις κοινωνίες των νησιών και της αθηναϊκής παροικίας για την προβληματική του κατάσταση.

Θυμίζουμε:
Νέα κατάληψη στο "Ιεράπετρα"


Ρουφιάνοι των εφοπλιστών


Nέα κατάληψη στο σαπάκι, στο Βαθύ της Σάμου


Πλοίο - φέρετρο: Κατάληψη στα λιμάνια της Ικαρίας - δεν το άφησαν να δέσει


Η κατάληψη στο Ιεράπετρα