Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Mε ποδοσφαιρικό αγώνα τίμησαν τους εκτελεσθέντες του Μπλόκου της Καλογρέζας



Είναι στιγμές που το πιο δημοφιλές άθλημα δείχνει την αξία του και πέρα από τις γραμμές του γηπέδου. Αυτό συμβαίνει σε ετήσια βάση, αφού έχει γίνει θεσμός ο αγώνας των παλαιμάχων, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Μπλόκου της Καλογρέζας.

Παλαίμαχοι των γηπέδων, αλλά εν ενεργεία της κοινωνικής ζωής και υπερασπιστές της ιστορικής μνήμης, έπαιξαν ποδόσφαιρο στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής. Αντίπαλοι στο γήπεδο οι παλαίμαχοι της Νέας Ιωνίας και του Απόλλωνα Σμύρνης, για τα 72 χρόνια του Μπλόκου της Καλογρέζας.


Πριν τον αγώνα έγινε απονομή από το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση των αναμνηστικών πλακετών και των ανθοδεσμών στους συντελεστές του αγώνα (ομάδες, διαιτητές, γιατρό).

Συγκινητική στιγμή ήταν το προσκλητήριο νεκρών, όπου οι παίκτες και των δύο ομάδων φώναζαν «παρόν» στο άκουσμα κάθε ονόματος από τους 21 Έλληνες και τον ένα Ιταλό αντιφασίστα που εκτέλεσαν οι ναζί. Λίγα μέτρα πιο πέρα από το γήπεδο βρίσκεται ο τόπος της θυσίας, όπου την Κυριακή 20 Μαρτίου θα γίνει η κατάθεση των στεφανιών.

Στο δημοτικό στάδιο της Νέας Ιωνίας, το Σάββατο 19/3/2016 θα γίνουν αγώνες στίβου (αναγνωρισμένοι από τον ΣΕΓΑΣ) στα πλαίσια των ίδιων εκδηλώσεων.

 Παλαίμαχοι Νέας Ιωνίας: Δαμιανός, Τσολαρίδης, Σταυρόπουλος, Ντελέζος, Βικάτος, Θερμόπουλος, Μαχάς, Ελευθεριάδης, Μπουτίδης, Ζηγκιρίδης, Πουλόπουλος, Ανδρουτσόπουλος

Προπονητής Γιώργος Ουσταμπασίδης

Παλαίμαχοι Απόλλωνα: Σκούρας, Μπάκας, Ποζαπαλίδης, Ραφαηλίδης, Πικουλίδης, Βελέτζας, Ροπόκης, Φωκάς, Βλασσόπουλος, Μασούρης, Βαλίδης, Κόκκινος, Καρασαββίσης, Κωνσταντακόπουλος, Τσιγκούλης, Αργυρίου, Γεωργαράς

Προπονητής Βασίλης Κυριακού, υπεύθυνος ομάδας παλαιμάχων Βασίλης Μαστρακούλης

...ανταπόκριση για το θέμα μεταδόθηκε μέσω της ΕΡΑ Σπορ... 

..δείτε το και στο www.ert.gr...