Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Στήριξη στους πρόσφυγες από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

 ...αναδημοσίευση από το http://www.ert.gr/stirixi-stous-prosfiges-apo-ton-apollona-kalamarias-me-sigkentrosi-idon-protis-anagkis/...


Προήλθε από ξεριζωμένους πρόσφυγες και με τις δράσεις του δείχνει ότι δεν ξεχνά την καταγωγή του. Με επιστολή του προς τους γονείς των τμημάτων υποδομής σε όλα τα αθλήματα που έχει στις τάξεις  του ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, κάνει γνωστό ότι συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του συλλόγου στο ert.gr, η συλλογή που αρχικά είχε προγραμματιστεί να λήξει στις 20 Μαρτίου, παρατάθηκε και συνεχίζεται για λίγες ημέρες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίσουν είδη, είτε στις προπονήσεις των τμημάτων, είτε με επικοινωνία (2310 412230) με τα γραφεία του συλλόγου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Ο Μ.Γ.Σ.Κ. Απόλλων, όντας το μεγαλύτερο προσφυγικό σωματείο της Ελλάδος, αποφάσισε να στηρίξει έμπρακτα μέρος των προσφύγων που αυτή την περίοδο έχουν κατακλύσει τη χώρα μας σε διάφορα hot spots.
Αποφασίσαμε λοιπόν, με τη δική σας βοήθεια, να συλλέξουμε διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, όπως: τρόφιμα, νερό, φάρμακα, κουβέρτες, είδη καθαριότητας κλπ, ούτως ώστε να βάλουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι, απαλύνοντας όσο μπορούμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων.
Τα είδη αυτά θα συλλέγονται στα γραφεία της Γραμματείας του ερασιτέχνη καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-20:00″.

ak 
Aκολουθεί αναλυτική λίστα με τα είδη τα οποία θα παραδοθούν στα hot spots της Ειδομένης και των Διαβατών:
Παπούτσια (σε καλή κατάσταση), είδη ρουχισμού (σε καλή κατάσταση), κάθε είδος τροφίμων που δε χρειάζεται άμεσα ψυγείο (λάδι, γάλα εβαπορέ, ρύζι, μακαρόνια κλο), νερό, είδη καθαριότητας σπιτιού (σκόνη πλυντηρίου, χαρτί υγείας κλπ), κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, είδη προσωπικής γυναικείας υγιεινής, παιδικές πάνες, μπισκότα, μωρομάντηλα, παιδικές τροφές, γάλα μακράς διάρκειας, φάρμακα, (μαύρες) σακούλες σκουπιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει ο σύλλογος: «Ο Μορφωτικός Γυμναστικός Σύλλογος «Απόλλων» είναι αθλητικό σωματείο, με έδρα του την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όπου ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1926. Χρώματα του είναι το κόκκινο και το μαύρο. Το κόκκινο συμβολίζει το αίμα των χιλιάδων Ελλήνων, που έχασαν τη ζωή τους στον Πόντο. Το μαύρο χρώμα συμβολίζει το αιώνιο πένθος για τον ξεριζωμό, τις πατρίδες και για τις ζωές που χάθηκαν».