Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

"Επίλογος" του τραγικού εργατικού δυστυχήματος στην Ικαρία

....αναδημοσίευση από την Ικαριακή Ραδιοφωνία....

Αύριο (Τετάρτη 2 Μάρτη) το πρωί στις 10, μαζευόμαστε όλοι οι συγγενείς, οι συγχωριανοί, οι συναθλητές του, οι φίλοι του στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στις Καρυδιές Ραχών, για να πούμε το τελευταίο αντίο στον Ηλία Καρούτσο (Μαύρο), το παλληκάρι που έχασε τη ζωή του την περασμένη βδομάδα στο εργοτάξιο του δρόμου Νάς –  Κάλαμος, προσπαθώντας να σώσει τον συνάδελφο του Ηλία Γενούζο, που κι αυτός έχασε τη ζωή του.

Όλοι εμείς στην Ικαριακή Ραδιοφωνία θα θυμόμαστε πάντα την καλοσυνάτη του μορφή, το τρανταχτό του γέλιο, την υπέροχη παρέα του, την συμμετοχή του στα κοινά με άποψη και θέσεις, την διάθεση του να βοηθήσει τον διπλανό του όποτε του το ζητούσες ή όποτε ο ίδιος καταλάβαινε ότι υπάρχει ανάγκη, τον οικογενειάρχη που αγαπούσε την οικογένεια του, τα παιδιά του και τα μικρά του εγγονάκια. Αυτό θέλουμε να κρατάμε βαθιά στη μνήμη μας, αυτή τη μορφή του θέλουμε να μας μείνει ισχυρότατη ανάμνηση.


Να πούμε κουράγιο στην μάνα του την κυρία Κατίνα, την γυναίκα του τη Λένα, τα παιδιά του Κωστή και Βαγγελιώ, στα αδέλφια του και τους υπόλοιπους συγγενείς. Η Ικαρία και το χωριό του είναι πραγματικά πιο φτωχοί με την απώλεια του, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Καλό ταξίδι Ηλία.

Όπως πληροφορηθήκαμε ο αποχαιρετισμός του Ηλία Γενούζου, θα γίνει κι αυτός αύριο το απόγευμα στις 3.00 μ.μ στο χωριό του στο Αυλάκι. Εκεί θα συγκεντρωθούν οι συγγενείς, οι συγχωριανοί και οι φίλοι για να του πουν το τελευταίο αντίο.

Απ’ όλους εμάς εδώ στην Ικαριακή Ραδιοφωνία, στέλνουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στη γυναίκα του, στα παιδιά του, στα αδέλφια του και στους λοιπούς συγγενείς.

Καλό ταξίδι και σε σένα Ηλία.