Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

72 χρόνια μετά - Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό συνεχίζεται



Καταθέσεις στεφανιών στο χώρο της εκτέλεσης, προσκλητήριο νεκρών και μνημόσυνο για τους 22 εκτελεσθέντες στο Μπλόκο της Καλογρέζας (21 Έλληνες και έναν Ιταλό αντιφασίστα) περιλάμβανε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Κυριακής 20 Μαρτίου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 72 χρόνων (15 Μαρτίου 1944) από την αποφράδα ημέρα.

Επίσης εκφωνήθηκε λόγος από το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Αττικής Ηρακλή Γκότση, που γνώμη μας είναι ότι εκτός από τα ιστορικά στοιχεία, η προτροπή να συστρατευτούμε με τις προσπάθειες της κυβέρνησης, μάλλον δεν συγκαταλέγεται στις καλύτερες στιγμές του γιορτασμού, που συγκεντρώνει κόσμο από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών αντιλήψεων.

 Έτσι υπό τη φόρτιση αυτή εξηγείται και το γιατί ορισμένοι αποδοκίμασαν μεμονωμένα, με διάφορα φωναχτά σχόλια την κατάθεση στεφανιού από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα (ακούστηκαν περί προδοσιών, Τσολάκογλου, κλπ).

Παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσος και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, που πρόσφατα περιέκοψε τους μισθούς όσων εργαζομένων έχουν απομείνει μετά τις απολύσεις, στο δημοτικό ραδιόφωνο Αττικής «Επικοινωνία 94 FM».

Καταθέσεις στεφανιών έκαναν σύλλογοι Μικρασιατών και Κρητικών της Νέας Ιωνίας, σωματεία εργαζομένων, δημοτικές κινήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΛΑΕ, η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή – ΚΕΕΡΦΑ, που συνέδεσε το Μπλόκο με την πρόσφατη αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη δολοφόνου Γ. Ρουπακιά, κλπ Εξαιρετική η χορωδία των μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας.

 ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ