Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ασφαλιστικό και εργασιακά πλευρές του ίδιου μνημονιακού νομίσματος

Συνέλευση δημοσιογράφων της ΕΡΤ με παρουσία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα και με βασικό θέμα το κενό εκπροσώπησης στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και φυσικά τα τρέχοντα εργασιακά θέματα, που το "κενό" δεν διευκολύνει την αντιμετώπισή τους και τα διογκώνει.

Ακούστηκαν διάφορες απόψεις και περιγραφές για την εργασιακή καθημερινότητα, ανακοινώθηκε και η προκήρυξη εκλογών για εκπροσώπους στο μικτό συμβούλιο, έγιναν ερωτήσεις συνδικαλιστικές και νομικές (ήταν παρούσα και η νομική υπηρεσία της ένωσης). Στην παρέμβασή μας (συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία για την Ανατροπή) τονίσαμε ότι η εφαρμογή των όσων προβλέπει το Μνημόνιο 3 για να αντιμετωπιστεί, πρέπει να "κουμπώσει" με το γενικότερο συντονισμό τόσο εντός του κλάδου των ΜΜΕ, όσο και με την υπόλοιπη κοινωνία, που τώρα κεντρικοποιείται στη μάχη για το ασφαλιστικό, αλλά και το εργασιακό που θα ακολουθήσει.

Όλες οι επι μέρους εργασιακές τριβές, επηρεάζονται από τη διαμόρφωση του συσχετισμού δύναμης μεταξύ των εργαζομένων και της κυβέρνησης, στο κεντρικό επίπεδο.

Άρα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και με οργανωμένο τρόπο οι πρόσφατες απεργιακές αποφάσεις του κλάδου. Στην κατεύθυνση αυτή θα ήταν χρήσιμη και μία συγκέντρωση ενημερωτικού χαρακτήρα στην ΕΡΤ με την πρόεδρο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ώστε και οι συνάδελφοι που δεν έχουν σαφή εικόνα για το τί έρχεται να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν.