Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕΝΙ: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς στην Ικαρία



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
Αρ. Πρωτ. 11/23-2-2016

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Ο Σύλλογός μας καταγγέλει την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΠΕ) Σάμου για την ποινή της έγγραφης επίπληξης που επέβαλε σε 5 εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων οι 3 εργάζονται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραχών και οι 2 αποτελούν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ.

Το “σοβαρό παράπτωμα” στο οποίο υπέπεσαν είναι ότι προσπάθησαν να διασφαλίσουν την δημοκρατία μέσα στο σχολείο τους με την πραγματοποίηση Συλλόγου Διδασκόντων για σοβαρά θέματα (μεταφορές μαθητών, προβλήματα στη φοίτηση παιδιού με κινητικά προβλήματα). Θέματα, για τα οποία η Διευθύντρια του σχολείου με διάφορους ισχυρισμούς αρνιόταν να συζητηθούν σε Σύλλογο Διδασκόντων παρά τις επανειλημμένες προφορικές και έγγραφες εκκλήσεις τους. 


Το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους αυτών ήταν να βρεθούν αναφερόμενες από τη Δ/ντριά τους και τελικά τιμωρούμενες με αστείους ισχυρισμούς από τον απελθόντα Δ/ντή ΠΕ κο Ζαβουδάκη, γνωστό από τα προηγούμενα χρόνια για τον αυταρχισμό του. Επέλεξε μάλιστα την τελευταία μέρα μάλιστα της θητείας του για να επιβάλλει αυτήν την απαράδεκτη ποινή!

Οι πρακτικές αυτές ούτε πρωτόγνωρες είναι, ούτε τυχαίες. Η Δ/ντρια και η ΔΙΠΕ, ως το μακρύ χέρι του Υπουργείου στα σχολεία προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση με στόχο την τρομοκράτηση, την πειθάρχηση και τελικά τη φίμωση των εκπαιδευτικών που με τη στάση τους αντιπαλεύουν καθημερινά τις πολιτικές διάλυσης που υπηρετούν, ανεξαρτήτως προθέσεων και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι προϊστάμενοί τους.

Έχουν προηγηθεί ένα όργιο πειθαρχικών ποινών και κυνηγητών τα προηγούμενα χρόνια αλλά και φέτος, πανελλαδικά αλλά και τοπικά (επανειλημμένες κλήσεις σε απολογία εκπαιδευτικών, καταδίκη της ΕΛΜΕ Σάμου τον Οκτώβρη 2015 κ.α.)   

Είναι απαράδεκτο και πέρα από κάθε λογική να στήνονται στον τοίχο εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αν και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να λειτουργήσουν τα υποστελεχωμένα σχολεία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις για όλους τους μαθητές, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, να βρίσκονται τελικά απολογούμενοι επειδή έπραξαν αυτό που έπρεπε να γίνει.

Ζητάμε να παρθεί τώρα πίσω η απαράδεκτη αυτή ποινή. Να σταματήσουν οι υπεκφυγές και τα κόλπα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας. Η πολιτική ευθύνη είναι όλη δική τους όσο η ποινή παραμένει!  

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!