Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Νέα επίθεση στους εργαζόμενους του "επικοινωνία 94FM"

Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια οι 13 πλέον εναπομείναντες εργαζόμενοι του Επικοινωνία 94FM βρισκόμαστε στο στόχαστρο των «ορέξεων» της δημοτικής αρχής για περισσότερο αίμα απ’ αυτό, που μας έχουν ρουφήξει ήδη οι μνημονιακές πολιτικές.

Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε αλλά οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί, αφού αντιμετωπιζόμαστε ως εργαζόμενοι Γ΄ κατηγορίας εδώ και 9 χρόνια…! Απειλές για απολύσεις, για κλείσιμο του Ραδιοφώνου, για μειώσεις μισθών και το κερασάκι στην τούρτα… η χτεσινή «έμπνευση» της Προέδρου της ΔΕΡΗΑ κ. Μαίρης Αρώνη, να προτείνει εκ περιτροπής 3ήμερη εργασία για τους 9 δημοσιογράφους και διοικητικούς και περικοπές μισθών για τους 3 ηχολήπτες και τον τεχνικό ασφαλείας…!


Μπορεί για κάποιους από εσάς να θεωρούμαστε οι υψηλόμισθοι τεμπέληδες, μόνο που για να φτάσουμε να πληρωνόμαστε με νόμιμες και αξιοπρεπείς αποδοχές, όταν βεβαίως τις λαμβάνουμε κανονικά στην ώρα τους (σ.σ. αυτό συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο μετά από 15-20 χρόνια προϋπηρεσίας που έχει ο καθένας μας) έπρεπε να είμαστε υπό δοκιμή και να παίρνουμε μόνο οδοιπορικά της τάξεως των 30.000 δρχ. για 5-6 χρόνια…


Μας χρωστάτε 9 μήνες δεδουλευμένα, ηχολήπτες και δημοσιογράφοι παράνομα δεν πληρώνονται υπερωρίες και Σαββατοκύριακα εδώ και 1 χρόνο και 5 μήνες αντίστοιχα, κι όμως συνεχίζουμε να βάζουμε πλάτη για να σωθεί το σπίτι μας, γιατί για εμάς αυτό είναι ο Επικοινωνία.

Η Διοίκηση του Ραδιοφώνου και του Δήμου δεν αρκούνται, λοιπόν, στις μνημονιακές περικοπές των μισθών μας, που αγγίζουν το 50-60% από το 2010, αλλά θέλουν κι άλλο να προχωρήσει ο εξορθολογισμός, που για εμάς σημαίνει πλέον εξόντωση και εξαθλίωση!
Ούτε οι σκληρότεροι Τροϊκανοί δεν έχουν πλέον τέτοιες απαιτήσεις… δηλαδή περαιτέρω περικοπές μισθών και μάλιστα κατά 30%...!

Μέσα σε έναν μόλις μήνα προσπάθειας εξασφαλίστηκε χορηγία 20.000 ευρώ περίπου και εάν υπήρχε και η ανάλογη στήριξη της Δημοτικής Αρχής τα ποσά θα ήταν αρκετά μεγαλύτερα… και μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερα αν δουλέψουμε όλοι μαζί συντονισμένα και με κοινούς στόχους… Όσο και αν ακούγεται γραφικό «λεφτά υπάρχουν» και ειδικά όταν μιλάμε για ποσά της τάξεως των 30.000-50.000 ετησίως που θέλετε να εξοικονομήσετε από τον δήθεν εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε πως μοναδική μέριμνα της Διοίκησης είναι η περιστολή δαπανών, που φυσιολογικά οδηγεί σε επιπλέον υποβάθμιση της δουλειάς μας και όχι η αναζήτηση εσόδων μέσω δημιουργίας οργανωμένου διαφημιστικού τμήματος. (Είναι χωρίς διαφημιστικό τμήμα 10 χρόνια ο Ρ/Σ - παγκόσμια πρωτοτυπία)! Κι όμως ο δεύτερος δρόμος είναι ο μόνος που μπορεί να καταστήσει τον 94FM βιώσιμο και να τον βγάλει από το τέλμα στο οποίο τον έχουν οδηγήσει οι Διοικούντες.

Ό, τι και αν υπογράψει ένας εργαζόμενος υπό την πίεση, την απειλή και τον εκβιασμό της απόλυσης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τα Συνδικαλιστικά μας όργανα… ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ μας ξεκαθάρισαν πως θα προσφύγουν άμεσα στη Δικαιοσύνη είτε με τη συναίνεσή μας, είτε χωρίς αυτήν.

Κλείνοντας, οι ταλαιπωρημένοι 13 εργαζόμενοι του Επικοινωνία σας κάνουμε έκκληση να μην μας εξαθλιώσετε έτι περαιτέρω. Αρκετά έχουμε τραβήξει και θεωρούμε πως πρέπει επιτέλους να τελειώσει εδώ η απαξίωση, η ανασφάλεια και η υποβάθμιση τόσο ημών, όσο και του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Μόνο με αγαστή συνεργασία δημοτικής αρχής, Διοίκησης του Ραδιοφώνου και εργαζομένων μπορεί να σώσουμε το σπίτι μας…!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM