Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Aπεργία στα ΜΜΕ την Τετάρτη 3 Φλεβάρη



Να τους γκρεμίσουμε,
πριν αποτελειώσουν το ασφαλιστικό!


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιμένει ότι το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο και ότι μέτρα πρέπει να παρθούν, ούτως ή άλλως, για όλους τους κλάδους, φυσικά και τα ΜΜΕ. Βεβαίως, προσθέτει, αν ήταν στο χέρι της δεν θα ήταν τόσο σκληρά, αλλά αναγκάζεται από τους δανειστές.

Η ΕΕ και το ΔΝΤ, από την πλευρά τους, χτυπούν στην πλάτη τον Τσίπρα, τον Κατρούγκαλο τον Πετρόπουλο και τους άλλους υπουργούς, λέγοντας ότι οι προτάσεις τους είναι σε καλή κατεύθυνση. Όμως, ξεκαθαρίζουν, το τσεκούρωμα παροχών και συντάξεων είναι ανεπαρκές.

Το υπόλοιπο μνημονιακό μπλοκ της χώρας – ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων – αν και πρωταγωνίστησαν στον εκβιασμό προκειμένου να ψηφιστεί το Τρίτο Μνημόνιο, λένε τώρα ότι δεν ψηφίζουν την “εφαρμοστική” λαιμητόμο που φέρνει η κυβέρνηση.

Οι εκδότες και οι καναλάρχες, σάρκα από τη σάρκα της ελληνικής ολιγαρχίας οι πιο πολλοί, θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα και την ασυλία τους. Αδιαφορούν για τους εργαζόμενους και προστατεύουν μόνο τους λίγους, που βγάζουν τη βρόμικη δουλειά στην “ενημέρωση”.

Τα σωματεία μας, τέλος, με ευθύνη της πλειοψηφίας των ΔΣ, δεν διεκδικούν παρά την εξαίρεση κάποιων (όχι όλων) δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ από τη λαίλαπα. Ή, έστω, μια προνομιακή θέση και λίγα παραπάνω ψίχουλα στο νέο καθεστώς για την “πελατεία” τους.


Λένε όλοι τους ψέμματα!
Έχουν φτιάξει μια ανίερη συμμαχία σε βάρος μας!
Θέλουν να τσακίσουν τα δικαιώματα και το ασφαλιστικό μας!
Εκβιάζουν, παραπληροφορούν, απειλούν!


Ναι, το ασφαλιστικό είναι πληγωμένο βαριά! Ναι, εάν δεν αλλάξει τίποτα, είναι καταδικασμένο να πεθάνει! Όμως όλοι τους, ο καθένας στον ρόλο του, συγκαλύπτουν το έγκλημα και τους δράστες. Κρύβουν το γιατί φτάσαμε ως εδώ, μαζί και αυτούς που πρέπει να τιμωρηθούν και να πληρώσουν. Ίσως φταίνε οι άλλοι, αλλά πρέπει να βάλετε πλάτη εσείς, ψιθυρίζουν όταν ζορίζονται.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, το γιατί και το πώς φτάσαμε ως εδώ:

·       Οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, επί δεκαετίες, γίνονταν αντικείμενο αδιαφανούς διαχείρισης και χρηματοδοτούσαν άνομες συναλλαγές και συμφέροντα, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της Τράπεζας της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα ήταν να καταγραφούν τεράστιες απώλειες στα συνταξιοδοτικά κεφάλαια και να υπονομευθεί ο ανταποδοτικός χαρακτήρας τους.
·       Τα ασφαλιστικά Ταμεία έπεσαν θύμα μιας πρωτοφανούς ληστείας με το “κούρεμα” (PSI) του 2012, που είχε μοναδικό στόχο να προστατευθούν οι τράπεζες και οι δανειστές. Τότε, τα αποθεματικά υπέστησαν μια τρομακτική απώλεια, της τάξης των 15 δις ευρώ! Μόνο ο ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ έχασαν πάνω από 700-800 εκατ.!
·       Η ανεργία εκτινάχθηκε κατά σχεδόν 2,5 φορές τα τελευταία 6 χρόνια, με τις μαζικές απολύσεις και τα λουκέτα (αφήστε τις μειώσεις μισθών, τις καθυστερήσεις, την ανασφάλιστη εργασία κ.λπ.), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα Ταμεία να χάσουν τεράστια ποσά σε εισφορές και να στραγγαλιστούν σχεδόν ολοκληρωτικά.
·       Τα χρέη των εργοδοτών έχουν πολλαπλασιαστεί και μαζί τους έχουν πληθύνει οι “συνωμοσίες” που έχουν στόχο να μην εισπράττονται οι οφειλόμενες εισφορές. Αυτό είναι κάτι που έχει γίνει και στον κλάδο των ΜΜΕ, όπου εκτιμάται ότι το ανείσπρακτο ποσό (με συνενοχή, εδώ, και μεγάλων διαφημιστικών εταιριών) από το αγγελιόσημο τα τελευταία χρόνια ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
·       Οι πλειοψηφίες στα ΔΣ των Ενώσεων έπαιξαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να παίζουν ένα βρόμικο παιχνίδι στις πλάτες εργαζομένων και ανέργων. Είναι συνένοχες στο έγκλημα και οι όψιμες αντιμνημονιακές κορώνες δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν ούτε να κρύψουν τη διαπλοκή τους και τις “στενές επαφές” με εργοδοσία, κυβερνήσεις, εταιρίες και κέντρα εξουσίας.


Όσο κι αν θέλουν και προσπαθούν όλοι αυτοί να μας κάνουν λοβοτομή, για να ξεχάσουμε ή να αδιαφορήσουμε, δεν θα τα καταφέρουν. Οι δράστες του κατά συρροήν εγκλήματος έχουν πλέον ταυτότητα – πολιτική και ατομική. Γι' αυτό, επιχειρούν με κάθε τρόπο να μας οδηγήσουν στον αλληλοσπαραγμό, στη μοιρασιά της φτώχειας, στις ατομικές λύσεις, την υποταγή – και, φυσικά, να μας διαχωρίσουν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Στο χέρι μας είναι αν θα το επιτρέψουμε, αν θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους.

Δεν πιστεύουμε κανέναν τους όταν μιλάνε για ανένδοτους και για ξεσηκωμούς. Η πρακτική τους αποδεικνύει το αντίθετο – ότι θα κάνουν οτιδήποτε για να πνίξουν κάθε διάθεση αγώνα. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ οφείλουν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, για να υπάρξει ελπίδα αποτελεσματικής αντίστασης και νίκης, για να μην κατατεθεί και να μην εφαρμοστεί ποτέ αυτό το αντισφαλιστικό τερατούργημα. Να βρεθούν στο πλάι των αγωνιζόμενων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας, μακριά από “καμένες” γραφειοκρατίες και φτηνούς πολιτικαντισμούς.

Οι εκπρόσωποι του Μετώπου για την Ανατροπή στο ΔΣ και το ΓΣ της ΠΟΕΣΥ έχουν προτείνει εδώ και καιρό τη διεξαγωγή ενός έκτακτου συνεδρίου όλων των κλάδων εργαζομένων στα ΜΜΕ, με εκπροσώπηση ακόμη κι όσων δεν είναι σήμερα μέλη των Ενώσεων – κυρίως, των συναδέλφων μας στο Διαδίκτυο. Ενός συνεδρίου που θα αποφασίσει το πλαίσιο και τη μορφή των διεκδικήσεών μας, ώστε κανείς πλέον να μην μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Ενός συνεδρίου που θα εκλέξει, ταυτόχρονα, μια επιτροπή αγώνα, που θα οργανώσει την αναγκαία όσο ποτέ σύγκρουση διαρκείας με την κυβέρνηση, το μνημονιακό μπλοκ, την ΕΕ και το ΔΝΤ, τους εκδότες-καναλάρχες.

Τέρμα πια τα ψέματα και οι (αυτ)απάτες. Ή θα δώσουμε τον δίκαιο αγώνα ή ας πάμε σπίτια μας, να βλέπουμε τα πάντα να καίγονται – μαζί και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

ü Για την υπεράσπιση των Ταμείων και των δικαιωμάτων μας
ü Για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα
ü Για να πληρώσουν κράτος και εργοδότες τα ελλείμματα που έχουν προκαλέσει
ü Για να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ σε μισθολόγια, με πλήρη ασφάλιση
ü Για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας
ü Για την ουσιαστική στήριξη των ανέργων συναδέλφων μας
ü  Για ένα συνδικάτο ανεξάρτητο, δημοκρατικό και αντιγραφειοκρατικό


Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό
ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)