Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΡΤ και ο Ρουβίκωνας


Mε αφορμή τα όσα γράφονται συνεχώς για την ΕΡΤ, αλλά και πιο συγκεκριμένα μετά τις προσαγωγές των μελών του  Ρουβίκωνα, ας πούμε, ενυπόγραφα πάντα, μερικά πράγματα.
Πρώτον: κακώς δεν διαβάστηκε το κείμενο του Ρουβίκωνα, αφού είναι δημόσια η ραδιοτηλεόραση, είναι για όλους χωρίς αποκλεισμούς, εδώ παρελαύνουν στις δημόσιες συχνότητες οι ναζιστομιχαλολιάκοι, παρά τις κατά καιρούς διαμαρτυρίες αρκετών εργαζομένων στην ΕΡΤ, ο Ρουβίκωνας μας χάλασε;
OK το να το απαιτεί κανείς με ντού, μάλλον δεν είναι το πιό βοηθητικό, ειδικά όταν σημειώνονται και "επαφές" κατά την όλη διαδικασία, και ανοίγει φάμπρικα να το κάνουν και λογής - λογής άλλοι,  αλλά αυτό μάλλον είναι το δευτερεύον στοιχείο.


Δεύτερον η σημερινή ΕΡΤ δεν είναι αυτή της διετίας ενάντια στο μαύρο, αλλά ένα μίγμα όσων ήταν στο μόρφωμα ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, όσων επέλεξαν για πολλούς και διάφορους λόγους, που δεν είναι της στιγμής, να μην συμμετέχουν στον αγώνα, αλλά ούτε και στο μόρφωμα (και εκτιμώ ότι ήταν η πλειοψηφία στην Αθήνα, η επαρχία ήταν σε καλύτερη κατάσταση) και όσων συμμετείχαν ανελιπώς στους αγώνες της διετίας ενάντια στο μαύρο, που ΔΕΝ είναι η πλειοψηφία στη σημερινή ΕΡΤ και μερικοί εκ των οποίων βρήκαν ζεστή αγκαλιά στον κυβερνητικό χώρο, "ξεχνώντας" το παρελθόν τους, που χαρακτηρίζοντας από μεγαλόστομες διακηρύξεις (για όσους τις πίστευαν όταν τις άκουγαν).

Συνεπώς όταν η ισοπέδωση της ΕΡΤ γίνεται εκ του ασφαλούς, γίνεται βλακωδώς γιατί δεν είναι μόνο η τηλεόραση (μία καλή κουβέντα για τους συναδέλφους που δίνουν με αξιοπρέπεια στο Βόρειο Αιγαίο τη μάχη για ψύχραιμη ενημέρωση για το προσφυγικό δεν ακούσαμε) και μηδενίζει τις όποιες προσπάθειες είναι ακόμα ζωντανές για να μην χαθεί ο χαρακτήρας της διετίας 2013-2015, ή έστω στοιχεία αυτού.

Καλώς πρέπει να διεκδικείται "η ΕΡΤ να είναι ανοιχτή και να είναι η φωνή του κάθε αγωνιστή", που έλεγε και το σύνθημα της διετίας και φυσικά να γίνεται κριτική στις στραβές, αλλά πρέπει να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, με ονοματεπώνυμα και πολιτικές χρεώσεις, αλλιώς η ζημιά δεν θα έχει γίνει μόνο στους "μέσα", αλλά και στους "έξω".

Υ.Γ. εκτιμώ ότι το σωστό είναι αφού δικαίως ζήτησαν να διαβαστεί η άποψή τους ας γίνει έστω και ετεροχρονισμένα και φυσικά πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.