Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ικαρίας : ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ τα νέα μέτρα που επιβάλλουν

 ...αναδημοσίευση από Ικαριακή Ραδιοφωνία...


Ζούμε πλέον μια παρατεταμένη αρνητική  πραγματικότητα και βρισκόμαστε το σύνολο των κτηνοτρόφων της Νικαριάς ,και όλης της χώρας ,σε τραγική κατάσταση. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΕΕ μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο με όπλα  την νέα ΚΑΠ και τα μέτρα του τρίτου μνημονίου.

Σε συνέχεια των προηγούμενων πολιτικών που εφαρμόστηκαν  και κατάφεραν να μειώσουν την αυτάρκεια της χώρας σε ζωοκομικά  προϊόντα και όχι μόνο ,να καταστρέψουν παραγωγικές αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες, να δημιουργήσουν δισεκατομμύρια ευρώ έλλειμμα……..

Σήμερα μιλάνε για ενίσχυση του πρωτογενή τομέα, σαν μοχλό μάλιστα ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση. Για ποιον πρωτογενή όμως τομέα μιλάνε; Αυτόν που το κόστος παραγωγής διογκώνεται καθημερινά ανεξέλεγκτα(τιμές ζωοτροφών ,αύξηση άλλων μέσων και εφοδίων, αύξηση του ΦΠΑ, του πετρελαίου, του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ, του ΟΣΔΕ, τη φοροληστεία με το χαράτσι της ΔΕΗ κοκ) Όταν κάνουν απαγορευτική την ίδρυση σφαγείου στο νησί, μην έχοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να διακινήσουμε τα προϊόντα μας έξω από αυτό.

Ποιόν προσπαθούν να  κοροϊδέψουν; Εμάς όχι! Έχουμε  καθαρό πλέον τι σχεδιάζουν. Να φορτώσουν την κρίση πάνω στους αγρότες, τους  κτηνοτρόφους, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, για να συνεχίσουν να πλουτίζουν τραπεζίτες, μεγαλέμποροι, εφοπλιστές κτλ Να συγκεντρώσουν  και την κτηνοτροφία σε μεγάλες εκμεταλλεύσεις, σε λίγα χέρια. Και η κατάσταση όλο θα χειροτερεύει και με την νέα ΚΑΠ. Οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις θα μειωθούν  μέχρι 60% ως το 2019,θα αποκλειστούν  και άλλοι συνάδελφοι ,καθώς και νέοι περιορισμοί στην παραγωγή.

Για μας και για τις οικογένειές μας η κατάσταση δεν πάει άλλο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους ,μαζί με τους εργάτες, τους ελεύθερους  επαγγελματίες να φρενάρουμε την κατηφόρα, να παλέψουμε για πραγματική ανάπτυξη προς όφελος του λαού και ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν στη σφαγή του . Χαιρετίζουμε τα δεκάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα, με σημείο αναφοράς το μπλόκο της Νίκαιας. Είμαστε μαζί σας στον αγώνα αυτό ,μέχρι το τέλος .

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ τα νέα μέτρα που επιβάλλουν, μέσω της νέας ΚΑΠ και του τρίτου μνημονίου, στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους :
 • Μείωση των επιδοτήσεων, με τη νέα ΚΑΠ, μέχρι και 60%, συνολικά, έως το τέλος του 2019 και νέες περικοπές στην αγροτική παραγωγή.
 • Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.
 • Αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
 • Κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.
 • ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.
 • Τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ και κατάργηση του πενιχρού επιδόματος στους υπερήλικες που δεν είχαν πληρώσει εισφορές.
 • Πρόσθετη φορολογία για προϊόντα, όπως το κρασί και το τσίπουρο
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015 – 2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις/ ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
 • Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.
 • Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ, πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στις ζωοτροφές, στα τρόφιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
 • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
 • Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια Υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
 • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
 • Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
 • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
 • Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες, καθώς και οι δικαιούχοι εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών κ.ά. Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στη Ρωσία. Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους .
 • Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
 • Να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία» και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ   ΙΚΑΡΙΑΣ