Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Aπίστευτες καταγγελίες από τους εργαζόμενους της SKOT AE



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «SKOT AE»
 Ειρηνοδικείο Ελευσίνας Α.Δ. 4/2013 -  Πρωτοδικείο Αθήνας Α.Μ. 29489/2013
Έδρα : ΕΚΕΔΑ  Χαριλάου 28, Ελευσίνα ΤΚ 19200
---
                                  Σάββατο 16/1/2016
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το σωματείο εργαζομένων ΣΚΟΤ βρίσκεται σε απεργία από την Τετάρτη 13/1/2016 (24ωρη προειδοποιητική) και από την Πέμπτη 14/1/2016 (24ωρες επαναλαμβανόμενες).
Αίτημά  μας συνεχίζει να είναι η επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας, αφενός γιατί η απόλυσή του έγινε χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με το Σωματείο, και αφετέρου γιατί στηρίχτηκε αποκλειστικά στην μαρτυρία της επόπτριας, πρώην Γ.Γ. του σωματείου , η οποία μόλις αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το σωματείο για προσωπικό της όφελος, δεν δίστασε ούτε στιγμή να απευθυνθεί στον εργοδότη, ο οποίος την προβίβασε, λόγω των δυνατοτήτων της, στην συγκεκριμένη θέση ως … επόπτρια .  
Η επόπτρια περιφέρεται στους χώρους του εργοστασίου σημειώνοντας στο μπλοκάκι της αναληθή παραπτώματα των εργαζομένων προκειμένου να πάρει τα «εύσημα» από τον εργοδότη, δηλώνοντας ξεδιάντροπα ότι θα «καθαρίσει» όλα τα μέλη του Σωματείου. Ενώ ταυτόχρονα παραποιεί έγγραφα της παραγωγής και όχι μόνο…

 Τέτοιου είδους συμπεριφορές παραπέμπουν σε μαύρες εποχές …
Παρόμοια συμπεριφορά έχει και η δεύτερη επόπτρια της παραγωγής του εργοστασίου η οποία έχει ξεκάθαρα διαφορετική συμπεριφορά στα μέλη και μη μέλη του σωματείου .
Η ευθύνη όμως δεν είναι δική τους . Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του εργοδότη που με καθοδήγησή του γίνονται όλα τα παραπάνω .
Φήμες λένε ότι στην προσπάθεια του εργοδότη να αποδυναμώσει το σωματείο μας πραγματοποιούνται κατ οίκον επισκέψεις σε πρόσφατα εγγεγραμμένα μέλη του σωματείου και μάλιστα ότι έχει πειστεί μια από τις συναδέλφισσες μας να γίνει απεργοσπάστρια !
Ο εργοδότης θέλοντας να επιβραβεύσει τους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ, τους κατέβαλε την εξόφληση Δεκεμβρίου 2015. Το σωματείο μας διαμαρτυρήθηκε έντονα για να πάρει σαν απάντηση από τον λογιστή της εταιρείας ότι  «έχουν ανάγκες…» και αν θέλουμε να καταβληθούν και σε εμάς τα δεδουλευμένα μας «να κάνουμε ότι πρέπει…» και ο  νοών νοείτω!!! 



2 από 3
Δεν διατηρείται έτσι η εργασιακή ειρήνη Κύριε Κεραμίδα .
Έτσι ξεκινάει εργασιακός πόλεμος .  Το σωματείο είναι εδώ και θα μείνει για να προασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων . Πάρτε το επιτέλους απόφαση . 
Με τους 7 απεργοσπάστες  που εισέρχεστε και εξέρχεστε καθημερινά στο εργοστάσιο με την συνοδεία της αστυνομίας, εν τω μέσω της απεργίας μας , δεν φτιάχνετε σωματείο. Σταματήστε να δυναμιτίζετε το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων.  Δεν είναι προς όφελος ΚΑΝΕΝΟΣ !
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ . Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΡΗ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΑΣ !
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΕΞΩΔΙΚΑ . ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΜΨΕΤΕ !
«ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ» ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ Εκμεταλλεύεστε τη δυναμική του Σωματείου και εξαργυρώνετε ότι έχουμε κερδίσει με τον αδιάκοπο αγώνα μας .
Ακολουθεί απόσπασμα πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης
Το σωματείο μας λαμβάνοντας υπόψη την αδιάλλακτη και εκδικητική στάση του εργοδότη καθώς και όλες τις εξελίξεις αποφάσισε και πραγματοποίησε Γενική συνέλευση το Σάββατο 16/1/2016 και ώρα 7 το απόγευμα έξω από το χώρο του εργοστασίου  με την συμμετοχή των 30 από τα 31 εγγεγραμμένα μέλη του σωματείου μας με τα παρακάτω θέματα :
* Διαγραφή πρόσφατου μέλους .
* Αξιολόγηση της κατάστασης και μετατροπή των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών σε απεργία διαρκείας από την Τρίτη  19 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 06.00 το πρωί
Λαμβάνοντας υπόψη της συμπεριφορά της συναδέλφισσας (πρόσφατου μέλους) η οποία προσπαθεί να δυναμιτίσει την ενότητα του σωματείου μας, αποφασίσαμε ομόφωνα την διαγραφή της από μέλος μας και την ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα θα θεωρείται για εμάς απεργοσπάστρια  εφόσον περάσει την πύλη του εργοστασίου.
Εκτιμούμε απεριόριστα την στάση της συναδέλφισσας ιδρυτικού μέλους, η οποία ενώ βρίσκεται σε άδεια λοχείας  συμμετείχε και ψήφισε στην Γενική συνέλευση μας.
Έπειτα η 3μελής εφορευτική επιτροπή μοίρασε τα ψηφοδέλτια ΝΑΙ και ΟΧΙ και προχωρήσαμε σε  μυστική ψηφοφορία και αποφασίσαμε 30 ψήφους  ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΠΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ 24ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ  ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/1/2016   και  με 0 ψήφους ΟΧΙ .

3 από 3
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
*Την επαναπρόσληψη του συνάδελφου μας.
*Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας (εξόφληση Δεκεμβρίου 2015). 
*Την σύσταση και στις δύο επόπτριες για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους, παρουσία όλων των εργαζομένων.
*Την διερεύνηση και την επιβολή κυρώσεων στην επόπτρια για όλα παραπτώματα που έχει υποπέσει αλλά και για την ανάρμοστη συμπεριφορά της.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΣΚΟΤ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ .
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΩ ΗΔΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ , Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΑΣ ΑΠΟ 13/1/2016.
ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ .

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σωματείου Εργαζομένων ΣΚΟΤ
            Η Πρόεδρος του ΔΣ Ρόκα  Γρηγορία    Η Γεν. Γραμματέας του ΔΣ Πανά  Ευαγγελία