Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

To Eργατικό Κέντρο Σάμου για το ναυάγιο των προσφύγων



ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΜΥΡΝΗΣ 2 -83100- ΣΑΜΟΣ  #  ΤΗΛ: 22730 27561 #  FAX: 22730 28440 #  E-MAIL: eksamou@otenet.gr
Σάμος, 29 Γενάρη 2016

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ!

Να σταματήσει τώρα το έγκλημα. Όχι άλλα νεκρά παιδιά! Όχι άλλοι νεκροί άνθρωποι! Εκφράζουμε αποτροπιασμό, αγανάκτηση και θλίψη για τα συνεχή πολύνεκρα ναυάγια στις θάλασσές μας.

Όσο συνεχίζεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, όσο Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ρωσία και πολλές άλλες χώρες επεμβαίνουν στη Συρία και αλλού, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, θα θρηνούμε νεκρούς. Ολόκληρες οικογένειες θα ξεκληρίζονται. Τα χέρια των ιμπεριαλιστών της γης είναι βαμμένα από το αίμα προσφύγων και μεταναστών που θαλασσοπνίγονται στην προσπάθειά τους να σώσουν τις ζωές τους από τον πόλεμο. Οι φωνές των ναυαγών και τα κλάματα όσων επιζούν τρυπούν τα αυτιά. Οι περισσότεροι καθημερινά κοιτάμε τη θάλασσα με άγχος και αγωνία μήπως πρόσφυγες χρειάζονται βοήθεια. Κάθε βδομάδα ένα μικρό χωριό ή μια γειτονιά της Σάμου πεθαίνει. Τέτοιο είναι το πλήθος των νεκρών που ξεβράζει η θάλασσα στα νησιά μας. Τα νεκροτομεία δεν χωρούν. Υποδομές δεν υπάρχουν.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιθυμεί «αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας στην περιοχή», εμπλέκοντάς μας ακόμη πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων. Μυρίζει μπαρούτι και πόλεμο η περιοχή μας και όλη η γη! Κανένας λαός να μη χύσει το αίμα του για ξένα προς την τάξη του συμφέροντα.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στην Συρία και αλλού. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους. Αποδέσμευση της χώρας από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, σωματείων και φορέων των νησιών μας και πανελλαδικά αποτελεί χαστούκι στο φασισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αποτελεί αποστομωτική απάντηση σε όσους εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να χύσουν το δηλητήριο τους και να αθωώσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων αυτών των χρόνων, αλλά και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

Υγεία, Πρόνοια και Περίθαλψη δεν έχουμε όχι γιατί φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αλλά γιατί η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής υπερασπίζεται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και είναι ενάντια στο λαό. Γι’ αυτό τα Νοσοκομεία, το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, τα αγροτικά ιατρεία είναι υποστελεχωμένα και υπολειτουργούν. Γι’ αυτό έχουμε ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί της Σάμου. Για αυτό διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση.

Και αυτοί και εμείς είμαστε θύματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται σε όλο τον κόσμο, για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Τα μονοπώλια, μέσω των κυβερνήσεών τους, μέσω του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. έβγαλαν τα όπλα στις χώρες καταγωγής των προσφύγων, εξαιτίας των ανταγωνισμών τους. Είναι ένας άλλος τρόπος υπεράσπισης των συμφερόντων τους: υπάρχουν οι αντιλαϊκοί νόμοι - υπάρχει και ο πόλεμος! Δεν διστάζουν να χύσουν άφθονο αίμα προκειμένου να πετύχουν τους οικονομικούς στόχους τους, που δεν είναι άλλοι από την συνεχή εξασφάλιση όλο και μεγαλυτέρων κερδών στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές.
Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό σε εγρήγορση, καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, αγώνα για απεμπλοκή της χώρας μας από τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και αλληλεγγύη σε πρόσφυγες, μετανάστες & στους λαούς που πλήττονται.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ