Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόσφυγες: Άλλοι τους στηρίζουν έμπρακτα και άλλοι τους ζητούν χρήματα για φόρτιση του κινητού τους

 ...αναδημοσίευση από το ert.gr...


«Με όποιο δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις», λέει η λαϊκή ρήση και έχει δίκιο. Όσοι πήραν το μάθημα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς από τα όσα αντίστοιχα ιστορικά προηγούμενα έχουν υπάρξει, δίνουν απλόχερα την αλληλεγγύη τους, ενώ όσοι αντιγράφουν τις μεθόδους και τους εκβιασμούς των δανειστών προς την Ελλάδα, ζητούν χρήματα από τους πρόσφυγες για να τους αφήσουν να φορτίσουν τα κινητά τους.


11952704_442108875913814_5313029036824179047_o
Αρχίζουμε όμως με τη μεγάλη εικόνα, αυτή της αλληλεγγύης, αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συλλογή βοήθειας για τους πρόσφυγες της Σάμου, στο γειτονικό νησί της Ικαρίας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάμπου που σημειώνει στο ευχαριστήριό του: «Η ανταπόκριση που είχαμε στο κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης προς τους πρόσφυγες που φτάνουν στη Σάμο, ξεπέρασε κάθε προσδοκία…. Σας Ευχαριστούμε από καρδιάς, ελπίζουμε η προσπάθεια μας να πιάσει τόπο!! Ευχαριστούμε και το Δημοτικό σχολείο Ραχών που πρόσθεσε στο σύνολο της αποστολής ένα μεγάλο κομμάτι με παιδικά ρούχα από τις προσφορές των παιδιών.Τέλος ευχαριστούμε και όσους φίλους από την Αθήνα αλλά και από την Ικαρία πρόσφεραν απλόχερα χρήματα από το υστέρημα τους για να αγοραστούν από τη Σάμο είδη που πιθανών να χρειάζονται ψυγείο…..Ευχόμαστε ένα καλύτερο μέλλον σε αυτούς τους ανθρώπους και ελπίζουμε με αυτό το τρόπο να συμβάλαμε έστω και λίγο στη βελτίωση των συνθηκών της πορείας τους προς τη μυθική Δύση….».

11990659_10207088983337449_6614191490310260890_n



Ίδια εικόνα και στη Σύμη, όπου στο λογαριασμό της στο facebook η Αλληλεγγύη Σύμης, αναφέρει ότι: «στα πλαισια της κοινωνικης δρασης του ο “Ομιλος Αξιών Σύμης «Γιάννης Διακογιάννης» σημερα παραλαβε και παρεδωσε 7 κουτες με ρουχισμό απο τον Ερυθρό Σταυρό για τους πρόσφυγες».

Aπό την πλευρά του το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου, που συνεχίζει την προσπάθειά του, φιλοξενεί σχόλια όπως: «Και εμάς μας χαιρετάνε όταν φεύγουν για Αθήνα μετά από μέρες στην Λέρο. Πάντα περνάνε από το μαγαζί να πούνε ένα γειά. Και να παίρνουν λεφτά κάποιοι για φόρτιση κινητού είναι ντροπή.
-Χρήματα για φόρτιση κινητού???εντάξει…τα σχόλια περισσεύουν…».

Σχετική είδηση: Αλληλεγγύη διαρκείας για τους πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου