Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Πειραιά την Παρασκευή 11/9

 ...αναδημοσίευση από το ert.gr...

«Καμιά ανοχή στους κήρυκες του μίσους, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και της φασιστικής ιδεολογίας. Καμιά ανοχή στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα. Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά 11/9/2015 στην πλατεία Κοραή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ.




Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στην ίδια ανακοίνωση τονίζει μεταξύ άλλων ότι : «απευθύνει κάλεσμα στους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτικούς και σε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην αντιφασιστική συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν από κοινού εργατικά σωματεία, αντιφασιστικές κινήσεις και άλλες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες στον Πειραιά την Παρασκευή 11/9/2015 στην πλατεία Κοραή στις 6 μ.μ.
Την ίδια ώρα έχουν εξαγγείλει «προεκλογική συγκέντρωση» οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι ευθύνονται για την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα αλλά και δεκάδων άλλων εγκληματικών επιθέσεων που έχουν πραγματοποιήσει σε βάρος εκπροσώπων συνδικάτων, αντίπαλων πολιτικών κομμάτων ενώ ιδιαίτερα επιβαρυμένο είναι το εγκληματικό της μητρώο σε επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κίνησης ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή –ΚΕΕΡΦΑ: «Με κάλεσμα της Αντιφασιστικής σύσκεψης που έγινε τη περασμένη Κυριακή 6/9 στα Γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά , η ΚΕΕΡΦΑ, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά,  Σωματεία όπως η ΠΕΝΕΝ, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, το Σωματείο εργαζόμενων Παπαστράτου, δημοτικές κινήσεις του Πειραιά και της Νίκαιας, συλλογικότητες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  καλούν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 11/9 στη Πλατεία Κοραή στις 6μμ και ζητούν την ματαίωση της ναζιστικής φιέστας της Χρυσής Αυγής με τον Ν.Μιχαλολιάκο στη Πλατεία Κοραή.
Την ίδια μέρα κινήσεις αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της «Αλληλεγγύης Πειραιά» μετατρέπουν την Πλατεία Κοραή σε κέντρο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που φθάνουν  κατά χιλιάδες καθημερινά στο Πειραιά».

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι: «Το ΕΚΠ καταδικάζει τις φασιστικές παρασυναγωγές της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην εργατούπολη του Πειραιά. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει  ως πρόκληση την παρασυναγωγή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής η οποία έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει «προεκλογική συγκέντρωση» στην πλατεία Κοραή στις 11/9/2015″.

Eπίσης οι δικηγόροι που δραστηριοποιούνται στην κίνηση «Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος», έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με τίτλο «Δεν θα πεθάνει μόνος – κάρφωσέ τον», που αναφέρεται σε δηλώσεις της ηγεσίας της Χ.Α. για τον καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δείτε το ΕΔΩ.