Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Mαζί με τους εργάτες απεργιακά, ενάντια σε τρόικα και αφεντικά



Συγκέντρωση και διαδήλωση πραγματοποίησαν απεργοί από όλες τις ειδικότητες των ΜΜΕ στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της 8ης Απριλίου. Για άλλη μια φορά η συντεχνιακή λογική οδήγησε σε ξέχωρη απεργία από τη γενική απεργία της 9ης Απριλίου, ώστε «να εξασφαλιστεί η ενημέρωση για την απεργία».

Σε μετάφραση για να δούμε και αύριο τελεμάρκετινγκ, επαναλήψεις ελληνικών σήριαλ, τηλεκουτσομπολιό και ψιλορεπορταζάκια για την ταλαιπωρία των οδηγών, επειδή οι δρόμοι ήταν κλειστοί από τους διαδηλωτές.

Η απεργιακή διαδήλωση πήγε και στο Υπουργείο Οικονομικών όπου ενώθηκε με τις καθαρίστριες που δίνουν μαθήματα αγώνα. Ακολούθως κατέληξε έξω από το ΥΠΠΟ, μαζί με τους εικονολήπτες, των οποίων τα εργασιακά δικαιώματα κατακρεουργούνται(κατάργηση της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματός τους).

Ο δυναμισμός της διαδήλωσης (περίπου 1.000 άτομα συμμετείχαν) ήταν σημαντικός όταν ενώθηκε με τις καθαρίστριες, γεγονός που δείχνει ότι θα λειτουργούσε πολλαπλασιαστικά αν αυτή ή «ένωση’ γινόταν στις 9 Απριλίου, με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους από πολλούς κλάδους. Αλλά είπαμε οι συνεργάτες της τρόικας βρίσκονται ακόμα μέσα στα συνδικάτα και μασκαρεύονται κατά το δοκούν.
Συνεχίζουμε…