Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Αγώνας για να έχουν φωνή οι εργαζόμενοι, μέσα από τα δημόσια ΜΜΕ





Παραμονές Πρωτομαγιάς, με τη μάχη ενάντια στις συνέπειες που έχει φέρει στη ζωή μας η τρόικα και οι εγχώριοι κυβερνώντες και οφείλουμε να θυμηθούμε ότι πάνε δυόμση χρόνια που η εβδομαδιαία εκπομπή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας τον ιστορικό 984 «σίγησε». Με απόφαση της διεύθυνσης του σταθμού και κατ΄ επέκταση και της πλειοψηφούσας παράταξης στο Δήμο.

Σήμερα με τα μνημόνια των συγκυβερνήσεων, που συμμετέχοντες σε αυτές στήριξαν και στηρίζουν τον κ. Καμίνη, αλλά και άλλους διεκδικητές της δημαρχίας, η ανεργία αυξάνεται, οι διαθεσιμότητες εξαπλώνονται με ραγδαίους ρυθμούς, αλλά μέσα σε αυτή τη μνημονιακή κόλαση, οι εργαζόμενοι επιμένουν να αντιστέκονται και το κενό τέτοιων επιλογών είναι όχι μόνο ορατό, αλλά και ευκόλως αντιληπτό γιατί επιλέχτηκε.

Με τη σιωπή και τον αποκλεισμό των συνδικάτων από τις δυνατότητες επικοινωνίας με τον κόσμο, νομίζουν ότι θα διασωθούν οι υποτακτικοί του Σόιμπλε και της Μέρκελ, σε δήμους, περιφέρειες, κυβέρνηση και ευρωβουλή.

Στον αντίποδα υπάρχουν σε άλλα σημεία φωτεινές εξαιρέσεις και παραδείγματα προς μίμηση, όπως ο ραδιοφωνικός σταθμός των εργαζομένων του εργατικού κέντρου Ευβοίας, που αναμεταδίδει και μέρος του προγράμματος της ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ.

Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να βρίσκουν «φωνή» ειδικά στα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Παλέψαμε και παλεύουμε, όντας ενεργοί στο αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμα της ελεύθερης ΕΡΤ, για να φύγει το "μαύρο" από τις ζωές μας, από την ενημέρωση, τον πολιτισμό, την Υγεία, την Παιδεία, από παντού.

Συνεπώς οφείλουμε να είμαστε ενάντια στο «μαύρο» και όπου αλλού, έστω και με επιμέρους επιλογές, στερεί από τους εργαζόμενους το δικαίωμα να έχουν φωνή.

Ζητάμε να επανέλθει - θεσπιστεί ζώνη συνδικάτων στον 984, αναβαθμισμένη και με την ανάλογη οργανωτική υποστήριξη.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΜΕ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤOΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Νάσος Μπράτσος δημοσιογράφος στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο www.ertopen.com υποψήφιος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας»

Ειρήνη Φωτέλλη εργαζόμενη στην ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ, υποψήφια ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ





Aπό το αρχείο μας μια υπενθύμιση:
Ας θυμηθούμε την αρχική εγκύκλιο του ΕΚΑ:
Αρ. Πρωτ.: 575 Αθήνα, 05/11/07
Προς:
- τα Σωματεία Μέλη του ΕΚΑ

Αγαπητοί/ες Συνάδελφοι/ισσες,
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας σας ενημερώνει ότι από την ερχόμενη Τετάρτη 7/11/07, στις 16:45 μ.μ., και κάθε Τετάρτη, η φωνή των εργαζομένων θα ακούγεται σε όλη την Αττική μέσα από τη συχνότητα του Αθήνα 9,84 και την εκπομπή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας «Πρωταγωνιστές οι Εργαζόμενοι».
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας μέσω της εκπομπής, διάρκειας 15 λεπτών, επιδιώκει να δώσει βήμα στο συνάδελφο, εργαζόμενο, εργάτη. Να προβάλει τα προβλήματα, να ενημερώσει και να πληροφορήσει για κάθε νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων της Αθήνας.
Πέρα από τις συνδικαλιστικές ειδήσεις και το κυρίως θέμα της εκπομπής, η ενότητα «Ρωτάτε - Απαντάμε» ανήκει στους εργαζόμενους, όπου και θα μπορούν να ακούν, μέσω της συχνότητας του Αθήνα 9,84 την απάντηση στο ερώτημά τους (ασφάλιση, αμοιβή, σύνταξη, υγεία κλπ).
Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους να εκμεταλλευτούν αυτό το βήμα λόγου και να ενημερώσουν το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας για οποιαδήποτε δραστηριότητα του Σωματείου τους. Επιπλέον, να αποστείλουν τα ερωτήματά τους στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στο fax: 210-8839271 και στο e-mail: pub_rel@otenet.gr.


Το Δ.Σ.