Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Νέα ψηφίσματα για την Ελευθεροτυπία

Παιανία, Δευτέρα, 28.11.2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου κι εκ μέρους των εργαζομένων στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Χ. Κ. Τεγόπουλος» και «Φωτοεκδοτική» (Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το περιοδικό Έψιλον, portal enet.gr), των οποίων η συνέλευση στις 24/11 αποφάσισε να ζητήσει από τα αρμόδια κλαδικά σωματεία την κήρυξη τριήμερης απεργίας (1-3/12/2011) σε όλο το εκδοτικό συγκρότημα με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται από τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εργοδοτική πρακτική της απλήρωτης εργασίας, που λειτουργεί ως στυγνή μορφή ομηρίας των εργαζομένων μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον δύσκολο αλλά μόνο ρεαλιστικό δρόμο για τα δικαιώματά τους, που διάλεξαν οι εργαζόμενοι στον όμιλο, της απεργίας, του ανυποχώρητου αγώνα.
Η προσπάθεια της εργοδοσίας της Χ. Κ. Τεγόπουλος και Φωτοεκδοτική να εμφανιστεί ως δύναμη «αντιμνημονιακή», δήθεν στο πλευρό των εργαζόμενων, πέφτει στο κενό, όταν στο εσωτερικό της μεθοδεύει την απόλυση εκατοντάδων συντακτών, τεχνικών και υπαλλήλων Τύπου, στο βωμό νέων τραπεζικών δανειοδοτήσεων. Στηρίζουμε απερίφραστα την τριήμερη απεργία που ζητούν από τα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ οι εργαζόμενοι του συγκροτήματος της Ελευθεροτυπίας. Στεκόμαστε στο πλευρό τους μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους, ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη συνεχιζόμενη υποτίμηση της ζωής μας.
Το Δ.Σ.
Αριστοτέλους Βαλαωρίτου 7β & Κωνσταντίνου Δαβάκη
Μυτιλήνη Λέσβου 81100
6932036696 & 6932284573
semmel@hotmail.gr
Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011
Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία
Το Σωματείο Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική που μάχονται για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους. Στηρίζουμε απόλυτα την 3ήμερη απεργία που ζητούν από τα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας.
Ο κλάδος μας δέχεται ασταμάτητη επίθεση τόσο από την εργοδοσία με μαζικές απολύσεις που έχουν δημιουργήσει στρατιές ανέργων, αυθαίρετες περικοπές αποδοχών, υποχρεωτική ημιαπασχόληση και μετακύλιση του κόστους ασφάλισης στον εργαζόμενο (με δελτίο παροχής υπηρεσιών) όσο και από την κυβέρνηση με την απόπειρα κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την πλήρη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, τα χαράτσια της Έκτακτης Εισφοράς και του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και με όλα τα αδιανόητα μέτρα που επιχειρούν να καταληστεύσουν το εισόδημα των εργαζομένων και να τους οδηγήσουν στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ συνεχίζουμε να βιώνουμε σε αμείωτο ρυθμό καθυστερήσεις στην καταβολή των πληρωμών μας και συνεχείς μεταβολές των εργασιακών σχέσεων υπό την απειλή της απόλυσης. Ταυτόχρονα ΔΝΤ και Τρόικα καταργούν τον κατώτατο μισθό, επιβάλλουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και συνολικά πάνε δεκαετίες πίσω τα συλλογικά κεκτημένα των εργαζομένων.
Το ΣΕΜΜΕΛ δεν αγνοεί ότι οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία έδωσαν και δίνουν βήμα στους εργαζομένους και στα σωματεία, στους αγώνες που έδωσαν ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, τις διώξεις και τις απολύσεις. Θα σταθούμε στο πλευρό τους με κάθε μέσο. Στον καιρό της πιο άγριας επίθεσης από την πολιτική της «μαύρης» κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να είναι μόνος του. Θα παλέψουμε ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για:
- Καμία απόλυση στο χώρο του τύπου
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους-ες, με αποδοχές σύμφωνες με τις οικείες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με πλήρη εργασιακά και κλαδικά ασφαλιστικά δικαιώματα.
- Ανατροπή της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των κεκτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΑΣΣ
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται από τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εργοδοτική πρακτική της απλήρωτης εργασίας, που λειτουργεί ως στυγνή μορφή ομηρίας των εργαζομένων μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον δύσκολο αλλά μόνο ρεαλιστικό δρόμο για τα δικαιώματά τους, που διάλεξαν οι εργαζόμενοι στον όμιλο, της απεργίας, του ανυποχώρητου αγώνα.
Η προσπάθεια της εργοδοσίας της Χ. Κ. Τεγόπουλος και Φωτοεκδοτική να εμφανιστεί ως δύναμη «αντιμνημονιακή», δήθεν στο πλευρό των εργαζόμενων, πέφτει στο κενό, όταν στο εσωτερικό της μεθοδεύει την απόλυση εκατοντάδων συντακτών, τεχνικών και υπαλλήλων Τύπου, στο βωμό νέων τραπεζικών δανειοδοτήσεων. Στεκόμαστε στο πλευρό τους μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους, ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη συνεχιζόμενη υποτίμηση της ζωής μας.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
http://epitropiallileggyis.blogspot.com
net.epass@gmail.com
Απεργία στην Ελευθεροτυπία
Να καλύψει την απεργία των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία για την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο αποφάσισε ομόφωνα(11-0) το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
ΑΝΑΚOΙΝΩΣΗ
29/11/11
Oι εργαζόμενοι τεχνικοί της «Ελευθεροτυπίας» (Φωτοεκδοτική Α.Ε.) διαφωνούμε με την απόφαση του σωματείου μας -ΕΤΗΠΤΑ- να μην συμμετέχουμε στην τριήμερη απεργία (1, 2, 3, Δεκεμβρίου) που έχουν κηρύξει η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ για την μη καταβολή των δεδουλευμένων μας. Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία γενική συνέλευση η πλειοψηφία των εργαζομένων τεχνικών είχε ταχθεί υπέρ της απεργίας. Θεωρούμε ότι η απόφαση της ΕΤΗΠΤΑ βάζει σε κίνδυνο την ενότητά μας και δημιουργεί προϋποθέσεις για τη συγκρότηση απεργοσπαστικού μηχανισμού.