Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

«τα εργατικά δικαιώματα και οι συλλογικές συμβάσεις στην εποχή του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης»

Συγκέντρωση-συζήτηση με θέμα: «τα εργατικά δικαιώματα και οι συλλογικές συμβάσεις στην εποχή του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης»
30 Νοέμβρη 2011 και ώρα 17.30 στο Olympus Plaza. Θα μιλήσει ο Αποστόλης Καψάλης, εργατολόγος, ερευνητής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.
θα παρέμβουν συνδικαλιστές από το ΕΚΑ.
24.11.11
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι στο χώρο του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος,
Ένα νέο περιβάλλον έχει δημιουργεί, για την δράση των σωματείων, μετά την ψήφιση του πολυνόμου που ανατρέπει το καθεστώς διαπραγμάτευσης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων με την δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει στους εργαζόμενους για την πολιτική που θα ακολουθήσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Θα επιχειρήσει να επιβάλλει με μεγαλύτερη ένταση και αυταρχισμό τις ήδη σχεδιασμένες πολιτικές και να υλοποιήσει την συμφωνίες με την τρόικα που αυτές σημαίνουν νέα βάρη και χαράτσια για τους εργαζόμενους. Τώρα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι, να παλέψουμε για να ανατρέψουμε τα αντεργατικά σχέδια της νέας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, των τραπεζών, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα αντιμετωπίσει το συνδικαλιστικό κίνημα είναι η ακύρωση στην πράξη του αντεργατικού πολυνόμου, που βασικό στόχο έχει να δώσει την δυνατότητα στους εργοδότες να καταργήσουν την τελευταία διασφάλιση των εργαζόμενων που είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις.
Οι εργοδότες του χώρου έχοντας «πιάσει» το μήνυμα της κυβερνητικής πολιτικής, έχουν ξεκινήσει προ πολλού τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, την αυθαιρεσία και την επιβολή του «νόμου του εργοδότη». Ο πολυνόμος έρχεται να επικυρώσει στην πράξη τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες των εργοδοτών του χώρου, δημιουργώντας ένα καθεστώς βαρβαρότητας και άγριας εκμετάλλευσης. Θα μας βρουν όμως μπροστά τους. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αντισταθούν για να μπορέσουν να διασφαλίσουν το μέλλον τους.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ DHL EXPRES
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στη CPS
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΚΕΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ