Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΕΙΝΑΠ: Ακατάλληλες μάσκες στο νοσοκομείο Σωτηρία

 Σημείωση του blog: η κυβέρνηση διαψέυδει το γεγονός, όμως μέχρι να απαντήσουν τα συνδικαλιστικά όργανα των μάχιμων νοσοκομειακών γιατρών, δεν μπορούμε παρά στη ζυγαριά της αξιοπιστίας να ταχτούμε με την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ και όχι με την κυβέρνηση. Αναμένουμε...

Απαντώντας ο γιατρός Π. Πανανικολάου, γραμματέας της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του:
«Αλλη μια..οι γιατροί της πτέρυγας #COVID19 του νοσοκομείου «Σωτηρία» (όχι … εγώ) αυτό ακριβώς λένε από το πρωί : πως ενώ ο κωδικός στην εξωτερική πλευρά του κουτιού παραπέμπει στις ΣΩΣΤΕΣ μάσκες (τύπου Ν95 – ffp2), αντίθετα ο κωδικός στο σελοφάν κάθε μάσκας ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ παραπέμπει σε ΑΛΛΕΣ μάσκες μη ιατρικής χρήσης. Το διευκρίνησα αναλυτικά στην προηγούμενη ανάρτηση. Άρα λοιπόν κύριοι «κύκλοι του υπουργείου» ΕΣΕΙΣ διασπείρετε fake news απαντώντας με … υφάκι αυτό που ήδη ξέραμε, δλδ πως στην εξωτερική πλευρά του κουτιού οι κωδικοί είναι οι σωστοί. Άρα : το υπουργείο (όχι κάποιοι … «κύκλοι») να απαντήσουν επίσημα, εγγράφως και ενυπογράφως στους γιατρούς του «Σωτηρία», στην ΕΙΝΑΠ και στην ΟΕΝΓΕ ακριβώς όπως επίσημα, εγγράφως και ενυπογράφως απευθύνθηκαν προς το υπουργείο οι γιατροί του «Σωτηρία», η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ. Και να αφήσουν τα επικοινωνιακά κολπάκια».


EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»
Λ. Μεσογείων 152, 11527                                                                                                                                               ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ      ΑΘΗΝΑ: 02/04/20
 
Από : Ιατρικό Προσωπικό
Παθολογικής –Λοιμώξεων Α’
ΓΝΝΘΑ «Σωτηρία»
ΘΕΜΑ : Ακατάλληλες μάσκες
Η κλινική μας από 11/3 που ξεκίνησε τη λειτουργία της έχει διαχειριστεί 44 ασθενείς – επιβεβαιωμένα COVID και αυτή τη στιγμή νοσηλεύει 25.
Από διημέρου υπάρχουν στην κλινική μας μάσκες που έχουν δοθεί από το τμήμα προμηθειών ως «υψηλής αναπνευστικής προστασίας» - FFP2 (SAN QI 3Q-προέλευση πιθανώς Κίνα ή Κορέα)
Οι μάσκες αυτές είναι εμφανές από την πρώτη χρήση ότι είναι εντελώς ακατάλληλες και δεν προσφέρουν υψηλή και επαρκή , σύμφωνα με τις οδηγίες του ECDC, προστασία στο
προσωπικό της κλινικής.


Ζητήσαμε να δούμε τις προδιαγραφές τους και τη συσκευασία τους για επιβεβαίωση του τύπου της προστασίας που προσφέρουν . Μαθαίνουμε ότι στην κλινική μας δεν έφτασαν ποτέ σε κουτί και έρχονται «χέρι με χέρι» από την αποθήκη.
Αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για τον τύπο της μάσκας μέσω internet, ανακαλύπτουμε ότι πρόκειται για μάσκες κινεζικής κατασκευής  που πλασάρονται ως κατάλληλες για ατμοσφαιρική μόλυνση και δεν είναι πιστοποιημένες για ιατρική χρήση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύουμε στην κλινική μας 4 γιατρούς και πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι. Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή και είμαστε το τμήμα που έχει διαχειριστεί τον μεγαλύτερο όγκο ασθενών στην Ελλάδα μέχρι στιγμής.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ επαρκή εξοπλισμό ασφαλείας για να συνεχίσουμε την εργασία μας.
Εφ όσον εν γνώσει του όποιου αρμόδιου μας δόθηκε ακατάλληλος εξοπλισμός που παρουσιάστηκε σαν επαρκής και σύμφωνος με τις προδιαγραφές, προκύπτει θέμα δόλου  και έκθεσης του Υγειονομικού Προσωπικού σε κίνδυνο, πράξη που επιφέρει νομικές κυρώσεις

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που κάποιος από εμάς νοσήσει ως αποτέλεσμα του  ελαττωματικού εξοπλισμού που μας δόθηκε, σκοπεύουμε να κινηθούμε νομικά

Εν αναμονή των άμεσων ενεργειών σας
Αικατερίνη Αργυράκη, Παθολόγος –Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ
Παναγιώτα Λουρίδα, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ
Προς : Διοίκηση  ΓΓΝΘΑ «Σωτηρία»
Κοινοποίηση : Α’ ΔΥΠΕ
                           ΟΕΝΓΕ
                           ΕΙΝΑΠ



ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
Κοινοποίηση : Διοικητές 1ης και 2ης Υ.Πε.
: Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά
: ΙΣΑ
: ΙΣΠ
: ΟΕΝΓE
: ΜΜΕ
: 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ
Αθήνα 02/04/20
Κύριε Υπουργέ,
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ζητά την άμεση απόσυρση και αντικατάσταση  των μασκών που έχουν διανεμηθεί   στο   τμήμα   Παθολογικής  –  Λοιμώξεων  Α’  του  νοσοκομείου Σωτηρία οι οποίες όπως καταγγέλλουν οι γιατροί δεν έχουν πιστοποίηση για ιατρική χρήση και δεν είναι υψηλής προστασίας αλλά είναι για την ατμοσφαιρική μόλυνση.
Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος έλεγχος πριν τη διανομή του υγειονομικού υλικού για να μην φτάνουμε σε αυτές τις καταστάσεις.
Επίσης απαιτούμε να γίνει άμεσα διερεύνηση για τυχόν ευθύνες αρμοδίων οι οποίοι διένειμαν το υλικό, χωρίς  πρώτα να ζητήσουν, ως οφείλουν, από τους ίδιους τους αρμόδιους γιατρούς της πτέρυγας να το ελέγξουν.

    Το προσωπικό του νοσοκομείου Σωτηρία περιμένει άμεσα τη προμήθεια του
    κατάλληλου υλικού.
    Σας κοινοποιούμε το έγγραφο των γιατρών του τμήματος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
ΠΡΟΣ:
 ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ
 ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ ΒΑΣΙΛΗ
 ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
 ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΝΩΣΕΩΝ
 ΦΟΡΕΙΣ
 ΜΜΕ
Έκπληξη και αποτροπιασμό προκαλεί η σημερινή επίσημη καταγγελία των γιατρών της πτέρυγας Covid-19 Του Νοσοκομείου «Σωτηρία».
Συγκεκριμένα, τους διανέμονται από τη διοίκηση μάσκες ως «δήθεν» υψηλής αναπνευστικής προστασίας «FFP2», οι οποίες αποδεικνύεται από τους εμπορικούς κωδικούς που φέρουν ότι όχι
μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας δεν είναι αλλά ούτε καν πιστοποιημένες για ιατρική χρήση, αλλά διαφημίζονται στο εμπόριο προς το καταναλωτικό κοινό γενικά ως «κατάλληλες για
ατμοσφαιρική  ρύπανση».  Μάλιστα αποδεδειγμένα  υπάρχει λαθροχειρία, καθώς άλλο κωδικό φέρει εξωτερικά το κουτί και άλλο κωδικό οι μάσκες που περιέχονται στο κουτί.
Υπενθυμίζουμε ότι μιλάμε για πτέρυγα που έχει διαχειριστεί συνολικά 44 επιβεβαιωμένα κρούσματα και που αυτή τη στιγμή νοσηλεύει 25, μεταξύ των οποίων 4 γιατρούς.

Κύριε Υπουργέ,
Δεν είναι η στιγμή να ξαναπούμε άλλη μία φορά πως επιβεβαιώνονται πανηγυρικά οι καταγγελίες μας για τραγικές ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας και πως οι αρμόδιοι της κυβέρνησής
σας απλά ψεύδονται και παραπλανούν τον ελληνικό λαό. Έίναι όμως η στιγμή να ενεργήσετε άμεσα:
1. Να εξασφαλίσετε τον εφοδιασμό με πραγματικές μάσκες υψηλής αναπνευστικής  
     προστασίας την συγκεκριμένη πτέρυγα και όλες τις πτέρυγες που νοσηλεύουν κρούσματα
     της επιδημίας.

    2. Απαιτούμε να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό.