Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Πλούσια συζήτηση και εποικοδομητικός διάλογος

 ...αναδημοσίευση από ionianet.gr...

«ΜΜΕ, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ»

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Κ. ΣΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ

Η εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη» και ο τοπικός πυρήνας του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (Σ.Ε.Κ.) στη Ν. Ιωνία, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης (16/6), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της πόλης μας, μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση-ανοιχτή (κι όπως πάντοτε ελεύθερη) συζήτηση με θέμα: «Τα Μ.Μ.Ε., οι άδειες και ο εργατικός έλεγχος», με κεντρικό ομιλητή τον δημοσιογράφο-συγγραφέα και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), κ. Νάσο Μπράτσο.


Κάνοντας μια σύντομη εισαγωγή στα κύρια θέματα της εκδήλωσης, ο δημοσιογράφος της  εβδομαδιαίας εφημερίδας: «Εργατική Αλληλεγγύη», κ. Στέλιος Μιχαηλίδης, είπε μεταξύ άλλων πως: «Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα Μ.Μ.Ε., σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την επαναλειτουργία της Ε.Ρ.Τ. και τριών χρόνων από την έναρξη του αγώνα των εργαζομένων του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, θα κάνουμε μια συζήτηση γύρω από αυτά τα ζητήματα…», κι ακόμη αναφέρθηκε στις προσεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν τα μέλη του Σ.Ε.Κ. (στις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 22 Ιουνίου, στην ετήσια γιορτή για την ενίσχυση της «Εργατικής Αλληλεγγύης» στις 25 Ιουνίου, στο κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στην περιοχή του Θησείου, καθώς και στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση-συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου,  στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών (Λουκάρεως & Λεωφ. Αλεξάνδρας), όπου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της «Χρυσής Αυγής»).

Ακολούθησε η τεκμηριωμένη ενημερωτική εισήγηση του κ. Μπράτσου, ο οποίος μετέφερε στο ακροατήριο όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα των αδειοδοτήσεων για τη μελλοντική λειτουργία των τηλεοπτικών διαύλων, καθώς και στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, αλλά και στο πώς αυτές πιθανολογείται πως θα διαμορφωθούν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον ευρύτερο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων και των διαδικτυακών μέσων.

Επίσης, ο κ. Μπράτσος αναφέρθηκε στο πώς η κυβέρνηση μετέτρεψε το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ, στο πώς οι επιχειρηματίες «καναλάρχες» συμμετέχουν στην οργάνωση μιας εσκεμμένης παραπληροφόρησης του λαού, αλλά και στα συγκροτημένα «πογκρόμ» εργασιακών διώξεων απέναντι στους εργαζόμενους των Μ.Μ.Ε., κι ακόμη επισήμανε τις πιθανές προοπτικές για τους εργαζόμενους, που παλεύουν για τα δικαιώματά τους, και για τον κόσμο που έχει βαρεθεί τα «παπαγαλάκια» και τη φιλομνημονιακή προπαγάνδα, που εδώ και χρόνια ασκείται από την πλειονότητα των Μ.Μ.Ε. .

Ακόμη, ο κ. Μπράτσος αναφέρθηκε εκτενώς και στις μεθοδεύσεις, που προηγήθηκαν της ανάδειξης και διόγκωσης του θλιβερού φαινομένου της «Χ.Α.», αλλά και στο πώς σήμερα θα μπορούσε να αποφεύγεται η προβολή από τα Μ.Μ.Ε. φασιστικού και ρατσιστικού περιεχομένου απόψεων, στο όνομα μιας «δημοκρατίας», που οι ίδιοι οι εκφραστές μισαλλόδοξων αντιλήψεων δεν αναγνωρίζουν.

Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ όλων των παρευρισκομένων, και μέσα από τις διάφορες προσεγγίσεις και τις επί του θέματος τοποθετήσεις εξελίχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος, από τον οποίο εξήχθησαν πολύτιμα και χρήσιμα συμπεράσματα για όλους.



Απόστολος Σαλονικίδης