Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

11η Ιουνίου 2016 – 3 χρόνια από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ο αγώνας συνεχίζεται

Τρία χρόνια συμπληρώνονται την 11η Ιούνη 2016 από το «μαύρο» στην ΕΡΤ που έριξε η τότε συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. 
Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την (τυπική) επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 
Στην πραγματικότητα η ΕΡΤ δεν σίγησε ποτέ. 
Η «υπόθεση ΕΡΤ» κρατήθηκε ζωντανή από τους απολυμένους που δεν πήγαν σπίτια τους ή δεν έκαναν αιτήσεις στα μορφώματα ΔΤ-ΝΕΡΙΤ και παρέμειναν στα κτίρια της ΕΡΤ, περιφρουρώντας την περιουσία του ελληνικού λαού.
Με αυτοδιαχείριση του προγράμματος και με αυτοδιεύθυνση του αγώνα, εξέπεμψαν επί 2 χρόνια κανονικό πρόγραμμα υπηρετώντας το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και το πραγματικό περιεχόμενο της Δημοκρατίας. 
Το «πραξικόπημα» δεν πέρασε. 
Η νίκη ήρθε με την επαναλειτουργία. Αλλά, ήταν μισή νίκη. Το ομόφωνο κείμενο-πρόταση «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ»   της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 (που δημοσιοποιήθηκε με τη συμπλήρωση ενός χρόνου «μαύρου»), πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Τα αυτοδιαχειριζόμενα χαρακτηριστικά του αγώνα που τόσο πολύ εκθειάστηκαν από την «πρώτη φορά αριστερά», προσπεράστηκαν με περισσή ευκολία. Επαναλειτουργία της ΕΡΤ με καθυστέρηση μηνών πάνω στο νόμο του Νερίτικου μορφώματος, με την υπογραφή ΣΣΕ ακόμη σε εκκρεμότητα, κάθετο ιεραρχικό διοκητικό μοντέλο και «απευθείας» τοποθετήσεις «συντονιστών», άρση της αυτοτελούς διοικητικής λειτουργίας της ΕΡΤ3, περικοπή νόμιμων αδειών και «τιμωρητική» πρακτική σε βάρος όσων ασθενούν (αφαίρεση ημερομισθίων!), ηλεκτρονικές κάρτες και «βιομηχανοποίηση»-»δημοσιοϋπαλληλοποίηση» της δημοσιογραφικής λειτουργίας, επιβολή «οκταώρου» και σύστημα «Εργάνη» και άλλα χαρακτηριστικά της «επόμενης ημέρας» της ΕΡΤ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας ή… «παρεξήγησης»!
537955_10202194860182517_1381397662_nΑυτά που «διασώθηκαν» από τον δίχρονο αγώνα, φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού από τους ίδιους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους μέσα στις συνθήκες της νέας «κανονικότητας». Και δίνονται μάχες για αυτά. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε και τίποτα δεν είναι δεδομένο.  
Τώρα, η επέτειος του «μαύρου» και του ακηδεμόνευτου δίχρονου αγώνα, κινδυνεύει να μετατραπεί σε «ηρωική» φιέστα στα χέρια των «απόντων».  Οι εργαζόμενοι που στάθηκαν ΟΡΘΙΟΙ απέναντι στη «μαύρη» καταιγίδα έχουν όμως έναν ασυναγώνιστο σύμμαχο στο πλάι τους: την κοινωνία, τους αλληλέγγυους και τα κινήματα που βρέθηκαν δίπλα τους σε αυτόν τον δίχρονο αγώνα για μια ΕΡΤ ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ, ΑΝΟΙΧΤΗ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ. 
Μόλις κλείσουν τα «επετειακά» αφιερώματα για το «δικό μας Πολυτεχνείο», οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στον δίχρονο αγώνα, θα συνεχίσουν να μάχονται στην καθημερινότητα για την ΕΡΤ που ονειρεύτηκαν μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. 
Ο αγώνας συνεχίζεται…
Εργαζόμενοι που συμμετείχαν ενεργά στον δίχρονο αγώνα ενάντια στο «μαύρο» μέσα από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΕΡΤ3