Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Οι δάσκαλοι παίζουν ποδόσφαιρο – Το ert.gr παρουσιάζει την ποδοσφαιρική ομάδα της διδασκαλικής ομοσπονδίας Ελλάδας

 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Δίνει αρκετά χρόνια το παρόν στα εργασιακά πρωταθλήματα και ειδικά στα πρωταθλήματα της ΑΔΕΔΥ. Ο λόγος για την ποδοσφαιρική ομάδα των δασκάλων, για την οποία μιλάει στο ert.gr μίλησε ο εκπρόσωπος της ομάδας της ΔΟΕ Θέμης Αγιαννίδης.     

 
-Πότε ιδρύθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα των δασκάλων και ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση για ίδρυση;

-Η ομάδα ιδρύθηκε το 2001 διαδεχόμενη την ομάδα «ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ». Η ιδέα ξεκίνησε το 1992  από μια ομάδα δασκάλων της Γλυφάδας, οι οποίοι εμπνεόμενοι από την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, αλλά και τη διάθεση να προωθήσουν τον εργασιακό αθλητισμό, ίδρυσαν την πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου     στο χώρο μας. Αρχικά υπεύθυνος ήταν Θανάσης Χάμος και τη σκυτάλη από το 2000 πήρε ο Θέμης  Αγιαννίδης, ο οποίος σε συνεργασία με το Δ.Σ. της ομοσπονδίας ίδρυσαν την ομάδα της Δ.Ο.Ε.

-Πόσα χρόνια συμμετέχει σε εργασιακά πρωταθλήματα;

– Η Δ.Ο.Ε. συμμετέχει στην Α΄κατηγορία πρωταθλήματος που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ με την επωνυμία αυτή από το 2001. Έχει μια συνεχή παρουσία μέχρι σήμερα καταφέρνοντας να κερδίσει κύπελλα ήθους και να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας την περίοδο 2013-14 που για πρώτη φορά συμμετείχε σ” αυτή.

 -Οι διαθέσιμοι αθλητικοί χώροι επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες προπονήσεων και διεξαγωγής αγώνων για τα εργασιακά πρωταθλήματα και ειδικά σε αυτό που συμμετέχει η ΔΟΕ;

-Λόγω του περιορισμένου χρόνου που διαθέτει τα μέλη της ομάδας κάνουν ατομική προπόνηση. Οι χώροι που διεξάγονται οι αγώνες είναι σε καλή κατάσταση.

-Είναι γνωστή σε μαθητές και γονείς η ύπαρξη της ομάδας και αν ναι ποιές ήταν οι αντιδράσεις τους;

-Οι μαθητές του σχολείου που διδάσκουν τα μέλη της ομάδας γνωρίζουν την ύπαρξη της και χαίρονται που οι δάσκαλοι παίζουν μπάλα και τους ρωτάνε για το αποτέλεσμα του αγώνα.

adedy-Ποια είναι η οργανωτική δομή των πρωταθλημάτων αυτών, δηλαδή όμιλοι, σύστημα διεξαγωγής αγώνων, κλπ

– Το πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ είναι σε δύο κατηγορίες.Σ” αυτό συμμετέχουν ομοσπονδίες και πρωτοβάθμιοι σύλλογοι του Δημόσιου Τομέα. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί 9 ποδοσφαιριστές από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Υπεύθυνος για την τέλεση του πρωταθλήματος είναι η Οργανωτική Επιτροπή του Αθλητικού Τομέα της ΑΔΕΔΥ. Υπάρχει αθλητικός δικαστής, ο κ. Λαγογιάννης Νίκος , γνωστός καθηγητής διαιτησίας και τους αγώνες σφυρίζουν διαιτητές του Συνδέσμου Αθηνών. Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα του Νέου Ηρακλείου, της Καλλιθέας και της Ηλιούπολης.

 -Επιτρέπεται η συμμετοχή μη εκπαιδευτικών στην ομάδα, όπως πχ συμβαίνει στα πρωταθλήματα Τύπου που υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στην ομάδα κάποιου συγκεκριμένου μέσου και εργαζομένων και από άλλα ΜΜΕ;

-Στην ομάδα της ΔΟΕ αγωνίζονται εκπαιδευτικοί από διάφορες ειδικότητες (δάσκαλοι, γυμναστές, Πληροφορικής, Εικαστικών, Ξενόγλωσσοι) , οι οποίοι παλιότερα έχουν αγωνιστεί σε ερασιτεχνικούς συλλόγους και σε συνοικιακές ομάδες.

-Ποιο είναι το όφελος της συμμετοχής ενός εργαζόμενου σε ομάδες εργασιακών πρωταθλημάτων;

-Ο εργασιακός αθλητισμός αποτελεί μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους να αθληθούν. Σ” αυτή τη δύσκολη περίοδο ο εργασιακός αθλητισμός είναι μια διέξοδος από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ο εργαζόμενος με τη συμμετοχή του βρίσκει ενδιαφέροντα, αποκτά φίλους , γυμνάζεται αποκτώντας σωματική , πνευματική και ψυχική υγεία.

-Πώς θα μπορούσε να αναβαθμιστεί ο θεσμός των εργασιακών πρωταθλημάτων;

-Η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει τον εργασιακό αθλητισμό στα πλαίσια του μαζικού αθλητισμού, δημιουργώντας χώρους άθλησης και επιχορηγώντας εργασιακά πρωταθλήματα.

Δείτε την αθλητική ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ

Συνέντευξη: Νάσος Μπράτσος