Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Το Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση δίνει φωνή και ζωή στο Αιγαίο - Να μην κλείσειMακάρι η πληροφορία που αναφέρει το http://cyclades24.gr/2016/01/dimos-louketo-redise/ να μην επαληθευτεί καθώς το Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση δίνει φωνή σε μεγάλο αριθμό νησιων με εκπομπές που παράγονται από αυτά, με τοπικούς ανταποκριτές και πλούσιο ρεπορτάζ. Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμά του στην Ικαρία που πιάνουμε το σήμα του (από εκεί και οι φωτο με το σταθμό στην οθόνη της τηλεόρασης) και από τότε και στην Αθήνα μέσω της ιστοσελίδας του http://www.aigaio-tv.gr/ "ξεφεύγουμε" συχνά από το λεκανοπέδιο και μαθαίνουμε και τα νέα μιας Ελλάδας που δεν χωράει στα ρεπορτάζ για τις περιοδείες των πολιτικών αρχηγών και τα πάνελ με τους παράλληλους φασαριόζικους μονόλογους του τίποτα. Επίσης έχουμε ακούσει και το ραδιοφωνικό του πρόγραμμα.


Ο Δήμος βάζει λουκέτο στην Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση

Πιο κοντά από ποτέ στα να κλείσει βρίσκεται η Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση…

Τίτλοι τέλους είναι πολύ πιθανό να πέσουν το επόμενο διάστημα για την Ραδιοτηλεοπτική Επιχείρηση Δήμου Σύρου-Ερμούπολης (ΡΕΔΗΣΕ) μετά από 28 χρόνια λειτουργίας.

Η Δημοτική Αρχή φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση, όπως προκύπτει από τα όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΡΕΔΗΣΕ Γιάννη Ρούσσο και Αποστόλη Ρουσσονέλο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cyclades24, οι κ.κ. Ρούσσος και Ρουσσουνέλος ενημέρωσαν τον δήμαρχο για το προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σταθμός και του ζήτησαν να αναζητηθούν λύσεις για την χρηματοδότησή του, η οποία δύο φορές κατά την διάρκεια της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής έχει απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Ωστόσο, η απάντηση του κ. Μαραγκού ήταν αρνητική και μάλιστα ζήτηση από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΡΕΔΗΣΕ να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την εκκαθάριση της επιχείρησης, κοινώς για το κλείσιμό της.

Φαίνεται πως η Δημοτική Αρχή, μετά τις άκαρπες προσπάθειες για την χρηματοδότηση της ΡΕΔΗΣΕ, δεν έχει την πολιτική βούληση να δώσει λύση στο πρόβλημα και προτιμά να βάλει λουκέτο, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.