Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Απλήρωτοι για μήνες οι εργαζόμενοι στην κλινική «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ» πραγματοποιούν συγκέντρωση την Τρίτη 26 Ιανουαρίου


 ...αναδημοσίευση από το ert.gr...

Σε επίπεδα εξαθλίωσης έχει οδηγήσει η παρατεταμένη μη καταβολή δεδουλευμένων, τους εργαζόμενους στην κλινική «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ» στο Παγκράτι, όπως καταγγέλλει το κλαδικό σωματείο προσωπικού ιδιωτικών κλινικών Αθήνας. Μάλιστα τονίζει ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι έως και 18 μήνες. Στα πλαίσια αυτά την Τρίτη 26/1 στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από στην κλινική.


Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών χώρων: «Η εργοδοσία στην αγωνία της, να «σπάσει» τον αγώνα των εργαζομένων, προσπάθησε να στήσει εργοδοτικό μηχανισμό. Ονόμασε στελέχη της επιχείρησης «εκπρόσωπους» των εργαζομένων και τους κάλεσε να «αγωνιστούν» στο πλευρό της. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Προσπαθούν να αποδείξουν ότι υπάρχει συναίνεση στην εξαθλίωση.

Καταγγέλλουμε επίσης το υπουργείο εργασίας, το οποίο αφού έδωσε χρόνο στην εταιρεία, έσπειρε αυταπάτες, γέμισε με ψεύτικες υποσχέσεις τους εργαζόμενους μέχρι τελικά να δηλώσει και επίσημα ότι δεν έχει δυνατότητα να παρέμβει ουσιαστικά. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το υπουργείο εργασίας αρνήθηκε τριμερή συνάντηση με το κλαδικό σωματείο και παρέπεμψε τους συναδέλφους στην επιθεώρηση εργασίας.

Καλούμε τα σωματεία δημόσιας και ιδιωτικής υγείας, αλλά και οποιοδήποτε άλλο φορέα, να στείλουν ψηφίσματα συμπαράστασης. Καλούμε τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση της 26ης Γενάρη στις 9 το πρωί.
Αυτή είναι θα είναι η καλύτερη απάντηση στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, αλλά και η καλύτερη εγγύηση για να ανοίξει ο δρόμος για το οριστικό τέλος της απλήρωτης δουλειάς».


athinaion2Το Υπουργείο Εργασίας

Με έγγραφό του προς το σωματείο εργαζομένων, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει τα εξής:

Σχπ.: Επιστολή σας από 14/1/2016
Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό, σάς γνωρίζουμε τα εξής:
1) Η Υπηρεσία μας, ανταποκρινόμενη σε όμοιου περιεχομένου αίτημά σας από 2/11/2015, προχώρησε στη διεξαγωγή συμφιλιωτικής διαδικασίας, προκειμένου να εξευρεθεί τρόπος Επίλυσης της πολύ σημαντικής διαφοράς/διένεξης με την εργοδότρια εταιρία. Στο πλαίσιο αυτό συγκάλεσε σύσκεψη στις 25/11/2015 (εξ αναβολής της από 20/11 σύσκεψης), κατά την οποία έγινε εξαντλητική συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων. Όπως αποτυ«ώθηκε και στο σχετικό Πρακτικό, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με το διατυπωθέν από τους εκπροσώπους του Υπουργείου αίτημα προς τη Διοίκηση της εργοδότριας να προσκομίσει αυγκεκριμένα στοιχεία, αφορώντα τα οφειλόμενα σε κάθε εργαζόμενο, το πλάνο αποπληρωμής τους και αναλυτικά στοιχεία για τις εισπράξεις.

Επίσης, τα Πρακτικό υπεβλήθη στο Γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε.
2) Η εργοδότρια εταιρία κατέθεσε στις 7/12/2015 απαντητικό υπόμνημα καθώς και ατοιχεία για τις οφειλές ανά εργαζόμενο. Τα στοιχεία αυτά, εάν δεν έχετε ήδη λάβει γνώση του περιεχομένου τους, βρίσκονται στη διάθεσή σας ανά στιγμή, καθώς αποτελούν στοιχεία της υπόθεσής σας.
3) Με τα δεδομένα αυτά, η συμφιλιωτική διαδικασία, στην παρούσα φάση, δεν αποτελεί τον πλέον πρόσφορο τρόπο διευθέτησης της διαφοράς με την εργοδότρια, λαμβανομένου επιπλέον υπόψη, ότι η τελευταία επικαλούμενη σοβαρή οικονομική αδυναμία, δενανταποκρίνεται κατ” εξακολούθηση στη θεμελιωδέστερη των συμβατικών και νομίμων υποχρεώσεών της, ήτοι την καταβολή στους εργαζομένους της των μισθών τους στο ακέραιο. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι εφόσον η διαμορφωθείσα κατάσταση εξακολουθεί να υφίσταται και δεν προκύπτει προοπτική εξομάλυνσης του προβλήματος, πλέον πρόσφορος Τρόπος αποτελεί η προσφυγή σας στην αρμόδια τοπική υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα επιβολής διοικητικών κυρώσεων και κίνησης της ποινικής διαδικασίας.