Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

EΡΤ: Από την Πάτρα, μέχρι το Κερατσίνι


1)Πάτρα:: Όχι στο λουκέτο στην ΕΡΤ από χιλιάδες Πατρινούς - Μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο κέντρο (Φωτό - Βίντεο)

Νέα μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις



Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9.30 το βράδυ το μεγάλο παμπατραϊκό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Πάτρας και στην ΕΡΤ Νοτιοδυτικής Ελλάδας, μέλη σωματείων των εργαζομένων στον Δήμο της Πάτρας, εργαζόμενοι στην ΕΒΟ, μέλη φοιτητικών παρατάξεων, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του ΠΑΜΕ.

Η πορεία ακολουθεί τη διαδρομή πλατεία Γεωργίου - Μαιζώνος - Γούναρη - Κορίνθου - πλατεία Γεωργίου.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, όπου εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις απολύσεις και στο λουκέτο στην ΕΡΤ, καθώς και στις επικείμενες απολύσεις στους Δήμους και το λουκέτο στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων Αιγίου.

Πηγή είδησης & δείτε φωτο και βίντεο
http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=43077



2)«Υπεραστικοί» ήχοι και συζήτηση για ΕΡΤ, Παιδεία, Μετρό

Με τους ήχους του συγκροτήματος «Υπεραστικοί», έκλεισε η ενδιαφέρουσα εκδήλωση της εργατικής λέσχης Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι, με τίτλο: «οι εργαζόμενοι στο χακί – η δημοκρατία στο γύψο». Νωρίτερα, στο πάνελ βρέθηκαν και μετέφεραν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους, ο Παύλος Αντωνόπουλος από το ΔΣ της 5ης ΕΛΜΕ, ο Νάσος Μπράτσος μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και ο Αντώνης Σταματόπουλος πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό, ενώ παρέμβαση έκανε και ο νεοεκλεγείς στη διοίκηση του ΕΚΑ, Στράτος Μανίκας. Ακολούθησε η μουσική διάσταση της εκδήλωσης, από τους «Υπεραστικούς», ενώ παράλληλα κυκλοφόρησαν και τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης της ΠΟΣΠΕΡΤ, που έδωσαν τη δυνατότητα στους συγκεντρωθέντες, να ενισχύσουν τον αγώνα της ΕΡΤ.