Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Nα μην "φάνε" ούτε μια θέση εργασίας - διασπαστικές τακτικές από την καταρρέουσα κυβέρνηση


 ...αναδημοσίευση από το http://financialcrimesnews.blogspot.gr...

Κάποτε στα σουβλατζίδικα, όταν έκανες την παραγγελία, σε ρώταγε ο ψήστης «στο χέρι, ή να τα τυλίξω για το σπίτι». Αργότερα με το ντελίβερι να εξαπλώνεται, η λέξη «πακέτο», ήταν σαφώς πιο κομψή και κυριάρχησε.

Είδαν λοιπόν στην κυβέρνηση ότι τόσο στην ΕΡΤ (αρχικά κυρίως εκεί), όσο και στους κλάδους που ακολουθούν, ότι δεν μπορούν να «φάνε» όλους τους εργαζόμενους μαζί και αποφάσισαν να «τυλίξουν» όσους μπορούν για να τους φάνε μετά.

Άλλωστε η τακτική του διαίρει και βασίλευε, ήταν από πάντα αποδοτική. Πρώτοι διδάξαντες ήταν οι πάλαι ποτέ πρασινοφρουροί του βαθύτατου ΠΑΣΟΚ, που όσοι έχουν απομείνει, ακόμα και στις μέρες μας, τριγυρνούν ανά κλάδο για να τον χαϊδολογήσουν για το πόσο χρήσιμος είναι, σε αντίθεση με άλλους, που «πρέπει» να τους φάει το τροϊκανό θηρίο, μπας και χορτάσει.

Έτσι έρχονται και ξανάρχονται σενάρια για 2.000 προκηρύξεις για τον «ενδιάμεσο φορέα» με 2.000 εργαζόμενους (άρα 650 απολύσεις-με «κοινωνικά κριτήρια», όλα κι όλα, η κυβέρνηση των καλοζωισμένων, αποφασίζει ποιοι θα πεινάσουν και αναζητεί πρόθυμους να συνυπογράψουν τον εργασιακό θάνατο συναδέλφων τους).

Ακολουθούν οι ούτως ή άλλως πολλές συνταξιοδοτήσεις (τουλάχιστον 500 βρίσκονται κοντά στη σύνταξη στην ΕΡΤ) , σε συνδυασμό και η μη ανανέωση συμβάσεων συμβασιούχων ΣΟΧ και να το υλικό για το νέο τοπίο, δηλαδή οι μισοί της «παλιάς» ΕΡΤ. Ταυτόχρονα, οι συνταξιοδοτήσεις μπορεί να θέσουν εκτός μερικές περιφερειακές ΕΡΑ, αν αυτές αποψιλωθούν «αντικειμενικά».
Άντε και λίγες «αυθαιρεσίες» που προανήγγειλε ο κ. Καψής, ότι θα γίνουν, λόγω της πίεσης της κατάστασης και όλα θα έχουν γίνει «όπως πρέπει».

Ακολουθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις για τους εναπομείναντες και οι «μοριοδοτήσεις» για τον τελικό φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που έτσι που το πάνε οι κυβερνώντες, δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουν την απαιτούμενη μακροημέρευση για να κόψουν την κορδέλα στα εγκαίνια.

Αντίστοιχο «τύλιγμα» για φάγωμα στο σπίτι, επιχειρείται και για άλλους κλάδους εργαζομένων.

Όσο ο «αχόρταγος» θα είναι στην κυβέρνηση, τόσο το δίλημμα «στο χέρι, ή τύλιγμα για το σπίτι» θα είναι πλαστό.

Οφείλουμε να του κόψουμε την όρεξη και να τον διώξουμε. Τίποτα λιγότερο…