Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΙΡΙΔΑ: Σχεδιασμός δράσεων για τη νέα περίοδο

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΊΡΙΔΑ» ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

 Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών «ΟΚΑΝΑ»


Πριγκηποννήσων 4, Νέα Ιωνία, 142 31

Τηλ: 210 2715660, 210 2715379, 210 2798380.

Φαξ: 210 2715855

E-mail: kpirida@yahoo.gr




 To Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «ΊΡΙΔΑ», σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ στο δύσκολο και απαιτητικό των κοινωνικών συνθηκών, αφουγκραζόμενο ανάγκες και καταγράφοντας σε αυξανόμενο ρυθμό, αιτήματα κοινότητας και ατόμων, προχώρησε με επιτυχία σε μια σειρά από δράσεις για την περίοδο 2012-2013.

  Συγκεκριμένα, καλύπτοντας τον παιδικό-προεφηβικό πληθυσμό, πραγματοποίησε τρίμηνη παρέμβαση ανάπτυξης δεξιοτήτων στους μαθητές Στ΄τάξης του 9ου και 19ου Δημοτικού.

 Στη  Στέγη Ανηλίκων Περισσού, πραγματοποίησε για τέταρτη συνεχή χρονιά την πάγια δράση, ψυχοκοινωνικού περιεχόμενου, στήριξης παιδιών Δημοτικού.

 Στο πλαίσιο του εφηβικού πληθυσμού, πραγματοποίησε για πέμπτη συνεχή χρονιά την καθιερωμένη παρέμβαση στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου όλων των Γυμνασίων Νέας Ιωνίας για θέματα πρόληψης και προαγωγής ψυχικής υγείας.

 Επίσης, στο πλαίσιο στήριξης και ενδυνάμωσης στο γονεικό ρόλο, πραγματοποίηθηκαν ομιλίες σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και δυο ομάδες γονέων τρίμηνης διάρκειας στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης.

 Στο πλαίσιο στήριξης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, υλοποιήθηκαν βραχείες παρεμβάσεις σε συλλόγους διδασκόντων Β’ βαθμίδας καθώς και μια ομάδα εκπαιδευτικών τρίμηνης διάρκειας στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο δικτύωσης με άλλους φορείς, έγινε παρέμβαση ενημέρωσης για το ρόλο και το χαρακτήρα της Πρόληψης σε λήπτες και εργαζόμενους υπηρεσιών ψυχικής υγείας της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε (εταιρεία ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης).

 Σ το πλαίσιο στήριξης ατόμων και οικογενειών, εξυπηρετήθηκαν 70 αιτήματα βοήθειας, τακτικών συναντήσεων για θέματα σχέσεων, επικοινωνίας αλλά και ευρύτερης ψυχικής υγείας, καταδεικνύοντας το πιεστικό και δύσκολο κομμάτι της καθημερινότητας όλων.

 Τέλος, στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας με τις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Νέας Ιωνίας για έβδομη συνεχή χρονιά  έγινε εκπαίδευση στελεχών κατασκήνωσης, καθώς και παρέμβαση με θέμα τη διαφορετικότητα στους κατασκηνωτές .

 Μετά λοιπόν από μια ιδιαίτερα γεμάτη χρονιά δράσεων, που κάλυψαν το σύνολο των πληθυσμών-στόχων, και με γνώμονα το κρίσιμο των ημερών σε επίπεδο, κοινωνικό, οικονομικό και ψυχολογικό, το Κέντρο Πρόληψης ¨ ΙΡΙΔΑ¨  σχεδιάζει τις δράσεις του για τη νέα περίοδο.

 Παραμένουμε στη διάθεση σας για οτιδήποτε περαιτέρω στα τηλέφωνα του Κέντρου και οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν.


Πρόεδρος Δ.Σ. «Ίριδα»



Κολμανιώτης Ιωάννης,

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νέας Ιωνίας