Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Δραστηριότητες της ΚΕΕΡΦΑ


ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Αθήνα 25/2/2013


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ  27 ΦΛΕΒΑΡΗ 5ΜΜ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ
ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ


Πάνω από εξακόσιοι κρατούμενοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας προχώρησαν σε απεργία πείνας από τη προηγούμενη  Πέμπτη  21 Φλεβάρη. ΤΟ Σάββατο 23/2 δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν  μέσα στη φυλακή για να καταστείλουν τους απεργούς πείνας .Ξυλοκόπησαν με γκλόπμς  βάρβαρα αρκετά άτομα με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες με σπασμένα χέρια και πόδια. Αστυνομικοί έσερναν κρατούμενους κρατώντας τους από τα χέρια και τα πόδια πάνω σε χαλίκια. Έκαναν χρήση δακρυγόνων μέσα σε κλειστούς χώρους.
Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για τη παράταση της φυλάκισης τους καθώς αρκετοί κρατούνται για πάνω από 9 μήνες σε συνθήκες όπου επιβάλλεται καθεστώς πείνας με συσσίτια όπου η ποσότητα του φαγητού αποτελεί ντροπή. Η ρατσιστική συμπεριφορά των ανθρωποφυλάκων του Δένδια προστατεύεται από το άβατο για τη διερεύνηση καταγγελιών όπως έδειξε η σιωπή για την αίτηση επίσκεψης στις φυλακές των ανηλίκων από δικηγόρους εκπροσώπους της ΚΕΕΡΦΑ και τον επικεφαλή της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος.
Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964, Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, 6955295322

2.ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Αθήνα 25/2/2013

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΙΝΙΩΝ;

-Οι περίεργες δράσεις της ομάδας ΔΙΑΣ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά δεν έχουν τέλος καθώς σήμερα το πρωί εμφανίστηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έξω από το κατάστημα του Πακιστανού καταστηματάρχη ο οποίος κατήγγειλε ότι του απέσπασαν λεφτά αστυνομικοί του Α.Τ Καμινίων. Την ώρα που ο καταστηματάρχης επέστρεφε από την Τράπεζα στην οποία πήγε για λίγα λεπτά και μερικές ώρες πριν από τη δίκη στην οποία ήταν μάρτυρας του ζητούσαν να πάει στο ΑΤ για έλεγχο εγγράφων.
-Μία αρκετά περίεργη διαδικασία ελέγχου εγγράφων αντιμετώπισε ο Τζαβέντ Ασλάμ στην είσοδο του ΑΤ Δραπετσώνας  όταν πήγε εκεί την περασμένη Παρασκευή 22/2 για να κατατεθεί μήνυση κατά του αστυνομικού της Δραπετσώνας ο οποίος προκάλεσε το τραυματισμό δύο κρατουμένων μεταναστών στο ΑΤ Δραπετσώνας την προηγούμενη βδομάδα. Στην είσοδο του ΑΤ ενημέρωσε για το λόγο της επίσκεψης του τον υπεύθυνο αστυνομικό ο οποίος τον κάλεσε να περιμένει. Στη διάρκεια της αναμονής ο μηνυόμενος αστυνομικός ήρθε στο ΑΤ και αποχώρησε σε λίγο. Αμέσως μετά εμφανίστηκαν αστυνομικοί της  ομάδας ΔΙΑΣ που απαιτούσαν να ελέγξουν το Τζαβέντ Ασλάμ την ώρα που ανέμενε την απάντηση για την είσοδο του στο ΑΤ!
Οι πιέσεις σε βάρος κρατούμενων να μην καταθέσουν για να μην καταγγείλουν την ρατσιστική συμπεριφορά του αστυνομικού οργάνου είναι απαράδεκτες. Άλλωστε η καταγγελία για τον την επίθεση σε βάρος των Φαρούκ Μοχαμάντ και  Μπιλάλ Αλί έγινε από τους ίδιους με παρουσία αστυνομικού διευθυντή του Πειραιά ο οποίος συνόδευσε αντιπροσωπεία μέσα στο κρατητήριο την προηγούμενη βδομάδα.
Ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας τάξης οφείλει να απαντήσει τι είδους ελέγχους πραγματοποιούν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και για ποιανού το λογαριασμό.

Επικοινωνία με: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964